Koreaans voor beginners
Het is een gezonde keuken met veel groete, vis, rijst en noedels. Lekker en heel gezond dus.
Koreaanse gerechten worden niet in gangen geserveerd: de hartige gerechten komen op tafel met rijst en ook de soep wordt tegelijkertijd in kommetjes geserveerd. Omdat de Koreanen met stokjes eten, worden de ingrediënten vaak al voor de bereiding in stukjes gesneden.
In Libelle 8 stonden deze Koreaanse gerechten:
Pannenkoekjes met lente-uitjes en garnalen
Spiesjes met rundvlees en lente-ui & komkommerkimchi
Meer informatie over Koreaans
Kimchi
Kimchi wordt vaak gemaakt aan het einde van de zomer, als families samenkomen om groenten te verwerken en in te maken. Maar kimchi kan ook snel worden gemaakt: de groenten blijven dan slechts enkele dagen in de pot. Kimchi is altijd lekker pittig omdat er chilipeper of Koreaans chilipoeder in wordt verwerkt. Kimchi is ook kant-en-klaar te koop bij de toko.
Taugé
Deze gezonde, eiwitrijke groente staat in Korea vaak op tafel. Taugé is het lekkerst als voor gebruik de boontjes en de worteltjes worden verwijderd. Dit vraagt wat tijd, maar komt de smaak ten goede.
Gedroogde ansjovisjes
Deze visjes vormen de basis voor de meeste Koreaanse soepen. Bewaar ze in de diepvries.
Koreaans chilipoeder
Deze is aromatischer en kruidiger van smaak dan gewoon chilipoeder. Het is verkrijgbaar in verschillende malingen van grof tot fijn. Bewaar chilipoeder in de koelkast.
Rijstebloem
Rijstebloem wordt met name in Koreaanse pannenkoekjes gebruik
Somen
Dunne noedels van tarwemeel. Somen worden ook veel in de Japanse keuken gebruikt.