null Beeld

Koreaans voor beginners

Libelle Admin

Het is een gezonde keuken met veel groete, vis, rijst en noedels. Lekker en heel gezond dus.

Koreaanse gerechten worden niet in gangen geserveerd: de hartige gerechten komen op tafel met rijst en ook de soep wordt tegelijkertijd in kommetjes geserveerd. Omdat de Koreanen met stokjes eten, worden de ingrediënten vaak al voor de bereiding in stukjes gesneden.

In Libelle 8 stonden deze Koreaanse gerechten:

Soep met tauge

null Beeld

Pannenkoekjes met lente-uitjes en garnalen

null Beeld

Groenten met noedels

null Beeld

Spiesjes met rundvlees en lente-ui & komkommerkimchi

null Beeld

Punch met nashipeer

Meer informatie over Koreaans

Kimchi

Kimchi wordt vaak gemaakt aan het einde van de zomer, als families samenkomen om groenten te verwerken en in te maken. Maar kimchi kan ook snel worden gemaakt: de groenten blijven dan slechts enkele dagen in de pot. Kimchi is altijd lekker pittig omdat er chilipeper of Koreaans chilipoeder in wordt verwerkt. Kimchi is ook kant-en-klaar te koop bij de toko.

Taugé

Deze gezonde, eiwitrijke groente staat in Korea vaak op tafel. Taugé is het lekkerst als voor gebruik de boontjes en de worteltjes worden verwijderd. Dit vraagt wat tijd, maar komt de smaak ten goede.

Gedroogde ansjovisjes

Deze visjes vormen de basis voor de meeste Koreaanse soepen. Bewaar ze in de diepvries.

Koreaans chilipoeder

Deze is aromatischer en kruidiger van smaak dan gewoon chilipoeder. Het is verkrijgbaar in verschillende malingen van grof tot fijn. Bewaar chilipoeder in de koelkast.

Rijstebloem

Rijstebloem wordt met name in Koreaanse pannenkoekjes gebruik

Somen

Dunne noedels van tarwemeel. Somen worden ook veel in de Japanse keuken gebruikt.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden