null Beeld

Kostte dit resultaat in ‘De perfecte verbouwing’ écht ‘maar’ een ton?

Randy en Olivier laten in De perfecte verbouwing hun woonboederij voor een ton omtoveren tot 'paleis'. Maar de kijkers zetten zo hun vraagtekens bij het resultaat. 

Eva Breda

Randy en Olivier kochten een aantal jaar geleden een vervallen woonboederij. Het idee was om het pand om te toveren tot een heerlijke woning. Maar dat plan strandde al snel. De twee konden het namelijk maar níet eens worden over het voorhuis. Moest het plafond blijven zitten, of moest het eruit zodat je de nok in kunt kijken?

De perfecte verbouwing

De architecten in De perfecte verbouwing bieden twee oplossingen voor het stel. Uiteindelijk kiezen Randy en Olivier voor een design waarbij de nok inderdaad vrijkomt. Het resultaat van de verbouwing is verbluffend. Maar dat kost dan ook wat.

Budget

En dat is nou precies waar de kijkers hun vraagtekens bij zetten. Randy en Olivier geven namelijk aan ongeveer een ton te besteden te hebben voor de verbouwing. Maar het uiteindelijke resultaat is bijna niet te realiseren met zo'n bedrag. Het huis is namelijk praktisch opnieuw opgebouwd.

Enkel de buitenmuren van de boederij zijn blijven staan. Verder werd alles in het huis vernieuwd. En daar snappen de kijkers niets van. "Een nieuw dak kost al €50.000,-", schrijft een kijker op Twitter. Er wordt geschat dat deze verbouwing minimaal het dubbele moet hebben gekost van het originele budget. Ook zijn er kijkers die delen wat hun, kleinere, verbouwingen hebben gekost.

Verbouwing?

Maar niet alleen het budget roept reacties op. Ook de verbouwing zelf blijft niet onbesproken op Twitter. Zo vinden veel mensen het bijzonder dat de make-over nog een 'verbouwing' mag heten. De metamorfose is namelijk wel iets meer dan dat. "Hadden ze niet beter een volledig nieuw huis kunnen bouwen?", vraagt een kijker zich dan ook hardop af.

Randy en Olivier

Gelukkig zijn er twee mensen die wél weg zijn van de make-0ver en dat zijn de bewoners zelf. Randy en Olivier zijn weg van hun vernieuwde woning. En dat is natuurlijk waar het om gaat.

null Beeld

null Beeld

Deze verbouwingskosten vallen hoe dan ook in het niet als we die vergelijken met die van Paleis ten Bosch. Daar werd maar liefst zó veel euro voor uitgetrokken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: Rtl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden