null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Koud kunstje: zo maak je ijs met verse sneeuw

Wanneer het buiten langzaam wit kleurt, warm je misschien het liefst binnen op met een mok warme chocolademelk. Maar juist op deze dagen 'moet' je gebruik maken van sneeuw. Sneeuw? Ja, met sneeuw maak je namelijk heel lekker ijs.

Online redactie LibelleGetty Images

Sneeuw is heerlijk om in te spelen en/of om een prachtige winterwandeling in te maken, maar je kunt het ook in de keuken gebruiken. Dat klinkt misschien gek, maar met sneeuw schijn je toch echt het allerlekkerste ijs te kunnen maken. In Amerika is 'snow ice cream' een ware trend.

Ijs maken van sneeuw

Alles wat je nodig hebt voor 'snow ice cream' is natuurlijk verse sneeuw, melk of room, suiker en vanille-extract. Het is natuurlijk niet zo fris om sneeuw te gebruiken waar al overheen is gelopen door mens of dier, dus je kunt het beste al een kom buiten zetten als je weet dat het gaat sneeuwen. Dat is frisser en je hoeft de sneeuw ook niet te verzamelen.

Zelfgemaakt ijs

Vervolgens mix je ongeveer 8 bekers sneeuw (het moet dus wel flink gesneeuwd hebben) met 1 beker melk, 1/3 beker suiker en twee theelepels vanille-extract in een kom. Je kunt het ijs aftoppen met spikkels, chocolade, nootjes, koekjes en/of slagroom. Eet het ijs meteen op voor het smelt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Realsimple.com. Beeld: Getty Images.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden