Eddy Zoëy is de nieuwe presentator van Ranking the stars. Beeld NT Visuals
Eddy Zoëy is de nieuwe presentator van Ranking the stars.Beeld NT Visuals

Kritiek op nieuwe ‘Ranking the stars’: “We willen Paul de Leeuw terug”

Met 285.000 kijkers is het nieuwe seizoen van Ranking the stars niet knallend van start gegaan, maar hé: wat wil je als je het programma van RTL 4 naar RTL 5 verhuist? Hoe dan ook moeten trouwe fans van het programma nog even ehh... wennen aan de nieuwe presentator.

weinig kijkers

Renée MulckhuijseNT Visuals

Hoewel de eerste aflevering (ook te zien bij Videoland) best vermakelijk is met Eddy Zoëy als presentator en het panel van tien sterren waaronder Patricia Paay, Maxim Hartman en Gaby Blaaser, denken de criticasters op Twitter daar anders over.

Negatieve reacties

Paul de Leeuw gaf na vijftien seizoenen het presentatiestokje over aan Eddy Zoëy. Waar Paul eigenhandig de show kon dragen met zijn harde grappen, worden die met Eddy aan het roer vooral door het panel gemaakt. Zoals Eddy eerder aankondigde in interviews wordt het nieuwe Ranking the stars mede hierdoor minder vilein en juist gezelliger, maar daar zit niet iedereen op te wachten.

Zo maakt één kijker er haar missie van om #bringpauldeleeuwback trending topic te maken en schrijft een ander: “Ranking the stars zonder Paul de Leeuw, dat is als Expeditie Robinson zonder bondjes.”

Eddy’s visie op het programma

Eddy vertelt voorafgaand aan het seizoen aan nu.nl dat hij zichzelf in eerste instantie niet meteen als logische opvolger van Paul ziet. Maar de rol die hij nu krijgt – de aangever in plaats van de komiek – ligt hem goed. “Ik ben tijdens Ranking vooral mezelf en er hangt geen bepaalde druk dat ik grappig moet zijn. Dat heb ik ook gezegd tegen RTL: als je een tweede Paul zoekt, dan moet je iemand anders vragen. Een groot gedeelte zal Paul gaan missen, maar ik kan me ook voorstellen dat er een groep is die het juist nu wél leuk vindt.”

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden