Laadt je telefoon niet meer op? Het zou zomaar híer aan kunnen liggen Beeld Getty Images/iStockphoto
Laadt je telefoon niet meer op? Het zou zomaar híer aan kunnen liggenBeeld Getty Images/iStockphoto

Scheelt weer geld

Laadt je telefoon niet meer op? Het zou zomaar híer aan kunnen liggen

Als je telefoon ineens niet meer wil opladen, dan ben je waarschijnlijk geneigd om deze naar de winkel te brengen en daar te laten repareren. Maar voordat je dit doet, is het verstandig om eerst zelf iets te checken. Het zou namelijk heel goed kunnen dat een simpele handeling ervoor kan zorgen dat je telefoon het weer doet.

Erandi GodinezGetty Images/iStockphoto

En dat kan je toch heel veel geld besparen…

Waarom laadt-ie niet op?

Omdat je je telefoon zo intensief gebruikt, is de kans heel groot dat de oplaadpoort van je telefoon (dus het gaatje waar de oplader in gaat) na een tijdje vol zit met vuil. Zeker als je je telefoon vaak in je broekzak draagt of in een tas kan dit gebeuren. Daarnaast worden bij nieuwe telefoons de ingangspoorten steeds kleiner, waardoor vuil zich nog sneller ophoopt. Als de ingangspoort vol zit met vuil, dan kan je oplaadkabel niet diep genoeg in je toestel komen en maakt het dus ook geen contact, waardoor het opladen mislukt.

Telefoon schoonmaken

Gelukkig kun je de oplaadpoort zelf heel makkelijk schoonmaken. Al is hier wel een beetje voorzichtigheid bij geboden, want in de poort zitten allerlei kleine onderdelen die snel beschadigd kunnen raken. Ga dus niet met een paperclip of naald zitten wroeten, want hiermee richt je waarschijnlijk alleen maar schade aan. Gebruik in plaats hiervan een houten tandenstoker waar je plakband omheen wikkelt (waarbij de plakkerige kant aan de buitenkant zit). Als je dan met de tandenstoker er in gaat, zal je zien dat het vuil blijft plakken. Ga niet nog zitten blazen, want de kans is groot dat je dan speeksel naar binnen blaast, terwijl de stroomaansluiting niet nat mag worden.

Laadt je telefoon nog steeds niet op?

Werken bovenstaande tips niet? Dan is het verstandig om je telefoon alsnog naar de winkel te brengen en te kijken of er iets anders aan de hand is.

En nu we het toch over telefoons hebben... Vind jij het ook altijd zo irritant als je autocorrectie aan staat op je telefoon? Wij leggen je in onderstaande video uit hoe je dit kunt uitzetten.

Bron: Max Vandaag

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden