null Beeld SBS6
Beeld SBS6

op tv gezien

‘Lang leve de liefde’-kijkers verbazen zich over slijmerige Pieter en vreemde taart

De kijkers van Lang leve de liefde zaten dinsdagavond met kromme tenen naar de televisie te kijken. De 24-uursdate van Jellie (39) en Pieter (46) is behoorlijk ongemakkelijk, en dat heeft allemaal te maken met de bijzondere opmerkingen van Pieter.

Eva BredaSBS6

Na een jaar single te zijn geweest, is Jellie op zoek naar een nieuwe relatie. Met een romantische man, welteverstaan. De redactie van Lang leve de liefde dacht die te hebben gevonden voor haar in de goedlachse Pieter, die maar wat graag strooit met complimenten.

Bijzondere taart

Of deze man aansluit bij de definitie die Jellie heeft van een romantische man, is nog maar de vraag. Al vanaf het eerste moment is de sfeer tussen de twee gespannen en ongemakkelijk. Pieter probeert het ijs te breken met een welkomsttaart, maar ook die valt niet echt in de smaak. “Waarom staat je gezicht erop?", vraagt Jellie als zij de taart ontvangt. Pieter reageert met een grappensalvo. Zo vraagt hij welk deel van hem Jellie het lekkerste vindt en hoopt hij net zo lekker te smaken als de taart.

Opmerkingen

Helaas voor Jellie blijft het niet bij deze opmerkingen. Bij het bespreken van de boodschappenlijst gooit Pieter er een ‘wil jij mijn toetje zijn?’ in. Tijdens het eten van de bami wil Pieter graag als Lady en de Vagebond een spaghettisliert samen opslurpen. En als het stel even buiten zit, blijft Pieter doorgaan met zijn opmerkelijke complimenten, opmerkingen en flirtpogingen. Zo vraagt hij wat Jellie ervan zou vinden als er een vliegtuig over vloog met de tekst ‘Jellie, I love you’ erop. Jellie laat op haar beurt weten dat ze dat ‘een beetje te’ vindt.

Vervolgens vraagt Pieter wat Jellie van zijn kapsel vindt. “Lijk ik niet op een kangoeroe?", vraagt hij haar. “Wil je in mijn buidel zitten?” Bij die reactie houdt Jellie het voor gezien en loopt ze zonder te reageren naar binnen.

's Avonds voor het slapengaan gooit Pieter er nog een flirtpoging (?) tegenaan. Tijdens het tandenpoetsen valt het hem op dat Jellie geen elektrische tandenborstel mee heeft, maar een gewone. “Je houdt wel van handmatig, hè?", kan Pieter het niet laten te zeggen.

Echte liefde

Of de opmerkingen van Pieter tot echte liefde zullen leiden, is nog onduidelijk. In de aflevering van woensdag zal bekend worden of het stel na de 24 uur besluit langer samen te blijven.

Medelijden

Toch denken de kijkers al een beetje te weten hoe het zal aflopen met dit stel. Op Twitter gaan de Lang leve de liefde-kijkers los op de opmerkelijke match. Velen vinden het zielig voor Jellie dat ze gekoppeld is aan iemand die zo veel nare opmerkingen maakt. Maar er zijn ook mensen die medelijden hebben met Pieter. “Pieter heeft gewoon een bord voor zijn kop. Ergens wel heel zielig dat hij niet ziet dat ze het niks vindt en dat hij haar juist afschrikt", schrijft iemand dan ook op Twitter.

Bron: Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden