Isolated thumb up sign with a rainbow flag on the nail against a bright yellow background - POV picture Beeld Getty Images/iStockphoto
Isolated thumb up sign with a rainbow flag on the nail against a bright yellow background - POV pictureBeeld Getty Images/iStockphoto

Lars (18) vindt binnen een dag nieuwe baan na ophef over zijn gelakte nagels

Afgelopen dagen was hij ineens volop in het nieuws: de 18-jarige Lars uit Glanerburg. De tiener werkte al anderhalf jaar achter de kassa bij de Jumbo in het Twentse dorp, toen hij met gelakte nagels op zijn werk verscheen. Iets waar hij veel complimenten van klanten over ontving. En toch vond zijn manager dat Lars de lak er binnen twee weken af moest halen, omdat er klachten zouden zijn binnengekomen. Lars besloot daarop meteen ontslag te nemen.

Kim Van WeeringGetty Images/iStockphoto

Want als zijn vrouwelijke collega’s wél met gelakte nagels hun werk mogen doen, waarom hij dan niet?

‘Nog niet zo ver’

De supermarkteigenaar van de Jumbo gaf aan dat “Glanerbrug nog niet zo ver is” en dat ze Lars willen beschermen tegen alle reacties die zijn gelakte nagels zouden opleveren. “Daarbij past het niet binnen onze huisregels. We willen een goede afspiegeling zijn van de omgeving hier en het dorp is nog niet zo ver”, vertelde Radjen Lochan aan De Stentor.

Seksisme

Het gesprek heeft Lars veel verdriet gedaan. Al snel daarna besloot de tiener ontslag te nemen. “Ik vind dat een werkgever zijn werknemer hoort te steunen. Dit is puur seksisme”, aldus de tiener. Daar was zijn moeder het helemaal mee eens. Zij besloot het verhaal van haar zoon op Facebook te delen.

Al snel daarna regende het steunbetuigingen én aanbiedingen voor een nieuwe baan. Onder meer de Coop in Glanerburg gaf aan dat Lars bij hen meer dan welkom zou zijn om - mét gelakte nagels - achter de kassa plaats te nemen. “We leven niet meer in de prehistorie”, is manager Thijs van Oosterwijk van mening.

Vrijdagochtend ging Lars op gesprek bij de supermarkt. Niet veel later kwam hij apetrots naar buiten. Hartstikke aangenomen! De tiener kan ieder moment beginnen bij zijn nieuwe werkgever.

Bron: AD & De Stentor

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden