null Beeld

Leeanne overleefde een haaienaanval: ”Ik probeerde zijn oog eruit te rukken”

Leeanne Ericson kreeg tijdens een dagje strand de schrik van haar leven. De moeder van 3 kinderen was samen met haar vriend aan het surfen, toen ze plotseling naar beneden werd getrokken.

Erandi Godinez

Wat een gezellig uitje met haar familie had moeten zijn, draaide uiteindelijk uit op een nachtmerrie.

Overlevingsmodus

Leeanne was samen met haar vriend Dusty Philips aan het surfen, toen ze plotseling iets geks in het water voelde. ''Er trok iets aan mijn been en ik werd naar beneden getrokken,'' vertelt Leeanne. ''Ik had meteen door wat er aan de hand was. Ik moest onmiddellijk aan mijn kinderen denken. Daarna schakelde mijn brein zich uit en ging ik over op de overlevingsmodus.''

''Kommetje pudding''

''Instinctief begon ik op de haai te slaan,'' gaat Leeanne verder. ''Ik probeerde hem van me af te duwen. Plots had ik zijn oog vast en begon ik erin te graaien. Het voelde alsof ik in een kommetje pudding aan het wroeten was.'' Wonder boven wonder liet de haai uiteindelijk los, maar niet voordat hij een stuk van Leaanne’s been had gebeten.

''Vreselijke gil''

Haar vriend Dusty had in de eerste instantie niet door wat er aan de hand was. ''Ik hoorde opeens geschreeuw, maar toen ik me omdraaide zag ik haar niet meer. Er was zelf geen rimpeltje meer in het water. Het was echt een vreselijke gil, ik had nog nooit zoiets gehoord. Het enige wat er nog door me heen ging was: waar is ze in godsnaam gebleven?!''

Kunstmatige coma

Toen Leaanne eindelijk boven water kwam, schrok Dusty zich dood. ''Ze was helemaal grijs. Het leek wel alsof ze dood was.'' De vrouw werd met een helikopter uit het water gehaald en haar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ze vervolgens in een kunstmatige coma gebracht. Het zag er in de eerste instantie naar uit dat Leaanne’s been geamputeerd moest worden, maar uiteindelijk konden de artsen haar been reconstrueren met weefsel uit haar andere been.

Ziekenhuisrekeningen

Leeanne moest in totaal 9 weken op de intensive care verblijven. ''Ik heb nog altijd geen gevoel in mijn ene been. Ik moet nu ook weer leren lopen.'' De gebeurtenis heeft niet alleen haar gezondheid schade toegebracht, maar ook haar financiën. De ziekenhuisrekeningen stapelen zich op en daarnaast is Leeanne nu ook arbeidsongeschikt. Gelukkig is er dankzij een Go Fund Me pagina inmiddels meer dan 67.000 euro opgehaald voor de vrouw.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bekijk ook deze video:

Bron: Surfline.com. Beeld: Twitter/Facebook

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden