null Beeld

Leidse agent Paul deelt aangrijpend verhaal over huiselijk geweld

Agenten maken vaak veel meer mee dan wij weten (zie video). Agent Paul werkt bij de politie Leiden-Zuid en moest ingrijpen bij huiselijk geweld. Dat was ook voor de agent een heftige gebeurtenis en hij besloot zijn kant van het verhaal te delen op Facebook. 

Chanan Foppen

Het verhaal wat hij deelt op Facebook gaat over een meisje van 6 jaar oud in een gezin waar de vader, de moeder mishandelt. “Lieve kleine krullenbol”, zijn de woorden waar hij het bericht mee begint. “‘Mijn papa is lief.’ Dat zei je, mooie meid van 6 jaar oud. Maar papa's horen mama's niet te slaan. Nooit.”

Mama helpen

In het bericht schrijft de agent verder dat het meisje zó graag haar moeder wilde helpen, dat ze bij haar op bed was gesprongen. “Je kleren zaten onder het bloed van mama. Je hebt papa’s armen vastgepakt om hem te laten stoppen. Maar papa ging door.” De broer en het zusje van het meisje waren ook thuis tijdens de mishandeling: “Je broer en zusje zagen het ook. Papa sloeg mama. Je broer had de oplossing: "Agent, je hebt toch een pistool?" Ja stoere vent, maar die is niet daarvoor.”

Knuffel

De moeder van het meisje is naar het ziekenhuis gebracht en de agent bleef bij de kinderen tot familie hen kwam halen. “En ineens kreeg ik een knuffel van je. Ik voelde mijn eigen dochter, die waarschijnlijk al lekker lag te slapen in haar eigen, veilige bedje. Ik voelde je pijn en verdriet.” Het was die knuffel die de agent de kracht gaf om zijn werk te blijven doen en te voorkomen dat andere dit ook overkomt. “Lieve kleine krullenbol, we hebben toch even gezellig gekletst. De aanleiding was niet leuk, dat weet ik. Maar je glimlach na de afsluitende high-five staat op mijn netvlies. En die aanblik zal ik niet snel meer vergeten”, sluit de agent af.

Reacties

Het bericht op Facebook heeft al honderden reacties en likes gekregen en is al meer dan 400 keer gedeeld. Mensen reageren positief op het verhaal van de agent en spreken hun respect uit. Agent Paul zou enorm geraakt zijn door alle reacties.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. Beeld: Facebook.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden