null Beeld

Lekker als brunch, lunch of snelle avondmaaltijd: groene shakshuka met feta-yoghurt

Een heerlijke brunch, lunch of zelfs snelle avondmaaltijd deze shakshuka met daarin eieren gegaard en lekkere feta-yoghurt.

Online redactie Libelle

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Voor de shakshuka:

  • 200 g snijbiet
  • 200 g cavolo nero
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 150 g spinazie
  • 4 eieren
  • 2 el za’atar (kruidenmix)

Voor de gekruide yoghurt:

  • 75 g feta
  • 5 el yoghurt
  • 1 tl sumak (specerij van gekneusde besjes)

Zo maak je de shakshuka:

  1. Snijd de stelen van de snijbiet in dunne plakjes en scheur het blad in grove stukken.
  2. Verwijder de stelen en harde nerf van de cavolo nero. Scheur ook deze bladeren in grove stukken.
  3. Snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in dunne ringen en was het goed.
  4. Snijd de ui in dunne halve ringetjes en snijd de knoflook fijn.
  5. Verhit de olijfolie in een grote brede koekenpan op middelhoog vuur en doe de uien, prei en knoflook erbij. Bak tot alles mooi glazig en zacht is geworden (circa 6 minuten).
  6. Voeg dan de komijnzaadjes toe, samen met de snijbietstelen en bak nog 3 minuten mee.
  7. Doe als laatste het gescheurde blad van de snijbiet, cavolo nero en de spinazie erbij en bak tot alles is geslonken – circa 3 minuten.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Maak vier kuiltjes in het groentemengsel en breek in elk kuiltje een ei. Zet op laag vuur en doe een deksel op de pan.
  10. Bak tot het eiwit is gestold, maar het eigeel nog zacht is (circa 3 minuten).
  11. Maak ondertussen de gekruide yoghurt door de feta te verkruimelen en te mengen met de yoghurt en sumak.
  12. Verdeel wat van de yoghurt over de shakshuka samen met de za’atar.

Bereidingstijd 30 min.

Receptuur: Oscar de Lint. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden