Lekker én gezond: suikervrije taaitaai-poppetjes voor Sinterklaas
Het is bijna Sinterklaas, en wat is er leuker dan samen met je kinderen heerlijk snoepgoed bakken? En dan snoepgoed waar je kinderen niet hyperactief van worden! Want deze taaitaai-poppetjes zijn suikervrij.
Recept voor suikervrije taaitaai-poppetjes:
Benodigdheden:
- 100 g honing
- 250 g bloem
- 1 mespunt zout
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 tl anijspoeder
- 0,5 tl bakpoeder
- 1 el appelstroop
Zo maak je ze:
Verwarm de honing. Zeef de bloem en vermeng die met het zout, de kruiden, het anijspoeder en het bakpoeder. Roer de warme honing, appelstroop en een paar eetlepels water door de bloem en kneed het geheel tot een stevig deeg. Als het deeg droog is, kun je wat extra water toevoegen. Laat het deeg een uurtje in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 1 centimeter dik en snijd/steek er vormpjes uit. Leg de figuurtjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de taaitaai-poppetjes in circa 15 minuten gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.