null Beeld

Lekker en o, zo gezond: rode-bietensalade

Libelle Lijnt Lekker: week 1, dag 7

Redactie Libelle.nl

Een fruitige ochtend, daarna lekker lunchen met guacamole en vanavond rode-bietensalade met kabeljauwfilet.

Ontbijt: 150 g magere kwark met mandarijnpartjes

Tussendoor: 1 mandarijn

Lunch: 2 volkoren crackers met guacamole


Tussendoor:

witlofschuitjes met garnaaltjes

Avondmaaltijd: rode-bietensalade met kabeljauwfilet

Tussendoor: snoepgroenten

  • Crackers met guacamole

Dit heb je nodig

1 rijpe avocado

citroensap

2 cherrytomaatjes, in stukjes

½ eetlepel fijngehakte ui

2 el zuivelspread light

sambal

peper en zout

Zo maak je het

Snijd de avocado in tweeën en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak dit met een vork fijn met de citroensap of maak fijn met de staafmixer. Voeg de overige ingrediënten toe.

  • Witlofschuitjes met garnaaltjes

Dit heb je nodig

3 witlofstronkjes

zuivelspread light

bieslook

50 g garnalen

Zo maak je het

Haal de blaadjes van de stronkjes witlof. Meng 3 el zuivelspread light met verse bieslook. Voeg de garnalen toe en vul hiermee de witlofschuitjes.

  • Rode-bietensalade met kabeljauwfilet

null Beeld

Dit heb je nodig

125 g rode bieten, koelvers, in blokjes gesneden

2 el hazelnoten

25 g fetablokjes

paar blaadjes verse munt

1 kabeljauwfilet

zout en peper

1 el azijn

1 el olijfolie

1 tl mosterd

Zo maak je het

Meng de rode biet, hazelnoten en feta door elkaar. Klop een dressing van de azijn, olijfolie en mosterd en giet deze over de salade. Voeg als laatste de munt toe. Bak vervolgens in een koekenpan de kabeljauwfilet gaar en breng op smaak met zout en peper.

Receptuur: The Foodsisters. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden