Lekker en o, zo gezond: rode-bietensalade
Libelle Lijnt Lekker: week 1, dag 7
Een fruitige ochtend, daarna lekker lunchen met guacamole en vanavond rode-bietensalade met kabeljauwfilet.
Ontbijt: 150 g magere kwark met mandarijnpartjes
Tussendoor: 1 mandarijn
Lunch: 2 volkoren crackers met guacamole
Tussendoor:
witlofschuitjes met garnaaltjes
Avondmaaltijd: rode-bietensalade met kabeljauwfilet
Tussendoor: snoepgroenten
- Crackers met guacamole
Dit heb je nodig
1 rijpe avocado
citroensap
2 cherrytomaatjes, in stukjes
½ eetlepel fijngehakte ui
2 el zuivelspread light
sambal
peper en zout
Zo maak je het
Snijd de avocado in tweeën en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak dit met een vork fijn met de citroensap of maak fijn met de staafmixer. Voeg de overige ingrediënten toe.
- Witlofschuitjes met garnaaltjes
Dit heb je nodig
3 witlofstronkjes
zuivelspread light
bieslook
50 g garnalen
Zo maak je het
Haal de blaadjes van de stronkjes witlof. Meng 3 el zuivelspread light met verse bieslook. Voeg de garnalen toe en vul hiermee de witlofschuitjes.
- Rode-bietensalade met kabeljauwfilet
Dit heb je nodig
125 g rode bieten, koelvers, in blokjes gesneden
2 el hazelnoten
25 g fetablokjes
paar blaadjes verse munt
1 kabeljauwfilet
zout en peper
1 el azijn
1 el olijfolie
1 tl mosterd
Zo maak je het
Meng de rode biet, hazelnoten en feta door elkaar. Klop een dressing van de azijn, olijfolie en mosterd en giet deze over de salade. Voeg als laatste de munt toe. Bak vervolgens in een koekenpan de kabeljauwfilet gaar en breng op smaak met zout en peper.
Receptuur: The Foodsisters. Beeld: iStock