Lekker, licht & gezond: Groentewraps met bimi, kip en tahindressing
Inspiratieloos wat betreft het eten? Kies voor groentewraps met kip! Je zet ze in een handomdraai op tafel, zijn ideaal als lunch óf hoofdgerecht en nog lekker en gezond ook.
Lunch of hoofdgerecht voor 4 personen
Vulling:
- 300 g bimi
- 300 g kiphaasjes
- olijfolie
- 11/2 tl paprikapoeder
- snuf gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- peper
- zout
- ½ kropje radicchio of stronkje roodlof
- 1 komkommer, in linten geschaafd
- 100 g pitloze groene druiven
Tahindressing:
- 50 g tahin (sesampasta)
- 1 el citroen- of limoensap
- 11/2 el ciderazijn
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 tl honing
- peper
- zout
Wraps 4 kant-en-klare groentewraps (Knorr)
Garnering:
- nigellazaadjes
- cress
- 3 el granaatappelpitten
Liever vegetarisch? Vervang de kip dan door pulled oats of groenteballetjes.
Zo maak je de groentewraps:
- Verhit een grillpan. Kwast bimi en kiphaasjes dun in met olijfolie en bestrooi naar smaak met de kruiden, peper en zout.
- Bak de bimi rondom in de grillpan beetgaar en bak de kiphaasjes aan beide zijden mooi gestreept en net gaar vanbinnen.
- Roer intussen alle ingrediënten voor de tahindressing door elkaar, verdun met wat water tot de dressing mooi vloeibaar is en zet opzij.
- Pluk de radicchioblaadjes los en schaaf de gewassen komkommer in linten. Was de druiven en halveer ze.
- Verhit een koekenpan en verwarm de groentewraps één voor één kort aan beide kanten. Houd ze warm tussen 2 grote borden.
- Beleg ze met de bimi, kip, radicchioblaadjes, komkommer en druiven.
- Druppel de tahindressing erover en bestrooi met nigellazaadjes, cress en granaatappelpitten.
Bereidingstijd 30 min. Kcal 370 p.p.
Receptuur: Yvonne Jimmink. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus.