Lekker licht noedels-recept: courgettespaghetti gemixt met (volkoren) linguine
Afvallen en tóch pasta eten? Kan best als je kiest voor volkoren linguine en die combineert met veel groenten en pittige smaakmakers. Je maakt de maaltijd extra licht met courgetti (courgettespaghetti) als basis. Dit recept voor half-om-half noedels is enorm lekker én gezond.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Dit heb je nodig voor de noedels:
- 200 g linguine
- 2 el olijfolie
- 800 g rauwe, gepelde garnalen
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 2 el roomboter
- rasp en sap van 1 citroen
- chili-vlokken
- 60 ml kippenbouillon
- 15 g peterselie, gehakt
- 800 g courgetti (kant-en-klaar)
Zo maak je dit lichte gerecht:
- Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de garnalen in één laag op middelhoog vuur tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de knoflook toe, keer de garnalen om en bak nog 2 min. zodat ook de andere kant bruin wordt.
- Haal ze uit de pan en doe de boter, citroenrasp en -sap, een snuf chilivlokken en de kippenbouillon erin.
- Kook 3 min., schraap de aanbaksels van de bodem en voeg de peterselie toe.
- Trek de courgetti een beetje los in een vergiet, giet de linguine af op de courgetti en laat samen goed uitlekken.
- Schep dan alles door de saus in de pan, voeg de garnalen toe en serveer meteen.
Bereidingstijd 15 min. Kcal 432 p.p.
Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Alan Jensen. Receptuur: Ans de Vree.