null Beeld

Lekker lichte salade: gegrilde makreeltjes met gortsalade en grapefruit

Deze gegrilde makreeltjes gaan perfect samen met parelgort. En het allerfijnste: het gerecht is behalve hartstikke lekker ook nog eens goed voor de lijn.

Online redactie Libelle

Dit heb je nodig voor een hoofdgerecht voor 4 personen

  • 400 g sperziebonen
  • 700 ml kippenbouillon
  • 200 g parelgort
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 sjalotjes, in ringetjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 600 g makreelfilet, met huid
  • ½ citroen, het sap
  • 2 rode grapefruits, in partjes, vlies verwijderd
  • 100 g babyspinazie
  • 25 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 el pesto

Zo maak je de salade met makreel

  1. Blancheer de sperziebonen in kokend water in 10 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud stromend water.
  2. Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook.
  3. Spoel de parelgort goed af onder koud stromend water, voeg toe aan de bouillon en kook in 20 minuten beetgaar (zorg dat het niet té gaar wordt!).
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalotjes zachtjes 5 minuten.
  5. Voeg dan de azijn toe en laat op laag vuur inkoken.
  6. Bestrijk de makreelfilets met 1 eetlepel olijfolie en besprenkel met wat citroensap.
  7. Leg de filets met de huid naar beneden op een hete grillpan of BBQ en rooster in circa 3 minuten gaar (afhankelijk van de dikte).
  8. Haal ze niet te snel uit de pan of van het rooster, de huid moet de tijd krijgen om los te laten van de grill. Of bak ze gewoon op de huid in een koekenpan.
  9. Meng de sperziebonen, de partjes grapefruit, spinazie, en peterselie door de parelgort en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  10. Leg de makreelfilets erop en bestrooi met de gebakken sjalot. Serveer de pesto erbij.

Bereidingstijd 50 min. Kcal 728 p.p.

Productie & styling: Ans de Vree | Anoek Lorjé. Fotografie: Hanna van den Bos. Receptuur: Sigurd Kranendonk.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden