null Beeld

Lekker (vegan!) lunchrecept: sandwich met biet en augurk

onze Commerciële Redactie

Voeding op plantaardige basis: klinkt goed, maar hoe smáákt het eigenlijk? Wij testten het voor je uit en maakten een (h)eerlijke sandwich met Becel 100% plantaardig.

Libelle samen met Becel

Trend

De vegan trend, waarbij alle producten met een dierlijke oorsprong volledig van het menu en uit het dagelijks leven worden geschrapt, is al een tijdje gaande. Actrice Gwyneth Paltrow bijvoorbeeld is overtuigd veganist. Spreekt dat idee je wel aan, maar wil je toch graag je leren schoenen blijven dragen, begin dan eens met dit broodje.

Geroosterde sandwich met rode biet en augurk

(voor 2 porties)

1 grote gekookte biet of 2 kleine gekookte bieten

3 middelgrote zoetzure augurken + 2-3 el van het augurkennat uit de pot

4 takjes verse peterselie

1 kleine ui

4 blaadjes sla naar keuze

4 sneetjes volkorenbrood

30 g Becel 100% plantaardig

  1. Ontvelde biet(en) en snijd de biet in blokjes. Hak de augurken en de peterselieblaadjes fijn. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Schep de augurk en de peterselie door de bietjes. Breng op smaak met grof gemalen peper en voeg naar smaak augurkennat toe.
  2. Rooster het brood. Bestrijk de sneetjes met de Becel 100% plantaardig. Verdeel de slablaadjes over 2 sneetjes brood, schep debietensalade erop en verdeel de uienringen erover. Leg de rest van de sneetjes brood erop.

Goed gevoel, heerlijke smaak

Smaakt het broodje biet naar meer? Het gevoel dat je, naast een heerlijke lunch, ook je steentje bijdraagt aan een beter milieu (een verschuiving naar plantaardige voeding helpt mee aan een lagere uitstoot van broeikasgassen) maakt de sandwich dubbel zo lekker, vinden wij. De nieuwe Becel is 100% plantaardig, vrij van conserveermiddelen, lactose, en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Becel 100% bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong en heeft daarom ook het V-keurmerk dat staat voor ‘100% vegan’. Bovendien bevat Becel 100% plantaardig Omega 3 en 6, zoals we dat van Becel gewend zijn. Deze vetzuren zijn goed voor het hart; ze dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden