null Beeld

Lelijke truiendag, Dag van je Ex, Hypnosedag en andere speciale dagen in januari

Hypnosedag, Fetisjdag en Knuffeldag. Er zijn tegenwoordig zoveel 'Dagen Van' dat bijna elke dag in het teken staat van een onderwerp. Vaak terecht, maar soms is het toch echt de vraag; waarom? Januari telt 19 speciale dagen. Dit zijn de meest opvallende. 

Vera Klandermans

Zondag 2 januari: Dag van je Ex

Deze dag is bedacht door een NRC-journalist, als experiment om te kijken hoe makkelijk het is om een 'Dag Van' in het leven te roepen. Dat is dus gelukt! Op deze dag mag je een ex waarderen en terugkijken op een liefdevolle tijd. Neem hem in gedachten of bel hem op en bedank hem voor een liefdevolle tijd...

Maandag 4 januari: Internationale Dag van de Hypnose

Deze dag is bedoeld om je te verdiepen in hypnose. Zoek een therapeut op en geloof deze dag een beetje extra in hypnose. De dag is in het leven geroepen om de negativiteit en argwaan rondom dit fenomeen weg te nemen.

Zaterdag 16 januari: Fetisjdag

Op deze dag krijgen mensen steun en aandacht voor een vreemde hobby, obsessie, ofwel fetisj. Bijvoorbeeld mensen die opgewonden raken van voeten of van leer. Normaal worden deze mensen met een schuine blik aangekeken, maar niet op 16 januari! Want dan mag namelijk alles. Op deze dag wordt iedereen met een fetisj opgeroepen om iets paars te dragen.

Zondag 17 januari: Sneeuwdag

Dit is de dag dat mensen worden aangespoord om de latten weer onder te binden en op wintersport te gaan. De dag is vooral opgericht om kinderen aan het sporten - en dan met name skiën en snowboarden - te krijgen.

Donderdag 21 januari: Wereld Knuffeldag

Knuffelen is een teken van acceptatie. Knuffel daarom ook mee zoals miljoenen anderen over de hele wereld! Deze Dag wordt over heel de wereld gehouden (zoals de Duitse Knudeltag) maar in Nederland is hij nog niet zo bekend. De Dag is in 1986 opgericht door iemand uit Amerika, en inmiddels erg populair aan het worden.

Donderdag 21 januari: Lelijke truiendag

undefined

Vandaag is voor een dag je allerlelijkste trui de mooiste van de wereld. Op deze dag hulden we onze lelijke truien. Lelijke truiendag begon ooit als grap, maar wordt dit jaar al voor de vierde keer op rij gehouden.
Maandag 25 januari: Blue Monday

Deze dag zou eigenlijk niet mogen bestaan. Blue Monday is de dag waarop veel mensen treurig zijn over mislukte goede voornemens, de vakantie die nog zo ver weg is, de donkere tijd en het feit dat het alweer maandag is…

Donderdag 28 januari: Nationale Gedichtendag

Op deze dag mag je iedereen een gedicht schrijven. De dag is in het leven geroepen als start van de Poëzieweek die op de laatste donderdag van januari begint.

Bron:fijnedagVAN.nl. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden