null Beeld

‘Lelijkste meisje’ pakt haar klasgenoten terug

Een van de lelijkste meisjes van de school. Zo noemden klasgenootjes de Canadese Lynelle. Haar leeftijdsgenoten hadden een poll online gezet. Toen het meisje ervan hoorde was ze erg verdrietig, maar ze besloot op gepaste wijze terug te slaan.

Ingrid Hofstra

Via andere kinderen op school hoorde de 16-jarige Lynelle over de gemene streek. De jongens uit haar klas hadden een poll gestart. De vraag was wie het lelijkste meisje van de school was en mensen konden uit de lijst twaalf meisjes kiezen.

Pijn

Een daarvan was Lynelle. Ze stond al snel op de vierde plek, zo vertelt ze aan de website Buzzfeed.

"Ik dacht eerst: 'Wow'. Dat doet pijn. Het deed echt heel erg pijn. Ik zal niet liegen, het verscheurde me eerst wel een beetje."

null Beeld

null Beeld

Medelijden

Al snel besloot ze het er niet bij te laten zitten. In een post op Facebook schrijft ze hoeveel medelijden ze eigenlijk heeft met de kinderen die de poll hebben bedacht. "Het spijt me dat jouw leven zo zielig is, dat je anderen naar beneden moet halen", zo zegt ze. "En voor die twaalf mensen die op me stemden: ik heb medelijden met je dat je mij niet hebt leren kennen als persoon. Ik weet dat ik niet de knapste ben. Ik heb geen perfecte lach of het perfecte gezicht. Maar ik heb medelijden met jou en niet met mezelf."

Moedig

Haar actie werd al snel door anderen op Facebook opgemerkt. De stoere post is al bijna 5000 keer gedeeld. Lynelle krijgt in de reacties onder haar bericht ook heel veel steun. Mensen vinden haar moedig. "Ik ben trots op je dat jij je zo uitspreekt", schrijft iemand. Anderen zeggen dat de tiener zowel van binnen als buiten prachtig is.

null Beeld

Bron: Metronieuws. Beeld: Facebook/iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden