null Beeld

Lesbisch stel uit ‘Verboden liefde’ organiseert pijnlijk familiefeest

In Verboden liefde volgen we stellen die niet geaccepteerd worden door de mensen om hen heen. Dinsdagavond leefden de kijkers mee met het lesbische stel Chamara en Esmay, die een familiefeest gaven in de hoop op acceptatie.

Vorige week vielen de kijkers van Verboden liefde massaal over de uitspraken van de strenggelovige Eltje, die de homorelatie van haar zoon Mattias afkeurt. Ook deze week waren de perikelen tussen Mattias en zijn moeder te zien. Maar het was het feestje van Chamara en Esmay die de kijkers op het puntje van hun stoel lieten zitten. Want zou de familie wel op komen dagen?

Verboden liefde tussen Chamara en Esmay

Chamara en Esmay zijn twee jaar samen. Maar Chamara’s traditioneel Surinaamse familie heeft moeite met de relatie, en daarom heeft het stel besloten om verder van ze af te gaan wonen. Chamara's moeder had het ook moeilijk met de relatie, maar is inmiddels overleden, wat de kwestie nog pijnlijker maakt. Na hun verhuizing organiseren ze een housewarming. Daar wil Chamara toch graag haar familie voor uitnodigen. Ze besluit openhartige brieven te schrijven naar haar broer Xavier en tante Aike.

Housewarming

Tot haar grote geluk krijgt Chamara van haar broer een brief terug. Aan de kant van haar tante blijft het stil. Intussen zijn Chamara en Esmay druk bezig met het organiseren van hun housewarming. Kosten noch moeite worden gespaard. Ze hangen zelfgemaakte slingers op en hebben cadeautjes gekocht voor hun gasten. Die presentjes gaan in zelfgemaakte goodiebags met naamkaartje eraan. Voor de kijkers is het duidelijk: als de genodigden nu niet opkomen dagen, is het wel héél pijnlijk.

Reacties

Gelukkig komen na een tijd de eerste gasten. Maar Chamara hoopt vooral op haar broer en haar tante. Broer Xavier laat, na uren te laat te zijn, uiteindelijk zijn gezicht zien. Tante Aike komt helemaal niet opdagen. Kijkers van Verboden liefde laten op Twitter weten dat ze het feest een beetje sneu vinden. Chamara en Esmay hebben zo hun best gedaan, maar het pakt niet uit zoals ze willen. Ook laten de kijkers weten dat ze niet begrijpen hoe religie anno nu nog kan leiden tot zoveel afkeuring.

Máxima is erg begaan met homo-emancipatie

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter, NPO 3. Beeld: NPO 3.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden