BOEKJE OPEN

Leuk! Op deze manier leren we de échte prinses Amalia kennen als ze 18 jaar wordt

Zomerfotosessie 2021 bij Paleis Huis ten Bosch in Den Haag

Summer photo session 2021 at Palace Huis ten Bosch in The Hague

Op de foto / On the photo: Prinses Amalia / Princess Amalia Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Zomerfotosessie 2021 bij Paleis Huis ten Bosch in Den HaagSummer photo session 2021 at Palace Huis ten Bosch in The HagueOp de foto / On the photo: Prinses Amalia / Princess AmaliaBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Kleine meisjes worden groot en de achttiende verjaardag van prinses Amalia in december wordt een bijzondere. Vanaf dat moment leert Nederland de kroonprinses en de oudste van de A3'tjes namelijk een stuk beter kennen.

De verjaardag is niet alleen speciaal omdat ze sinds de zomervakantie een jaar vrij heeft, maar ook omdat er een boek over haar geschreven wordt om Nederland inzicht te geven in de persoonlijkheid van onze toekomstige koningin.

Net als oma en papa

Net als destijds voor haar oma prinses Beatrix en haar vader Willem-Alexander verschijnt er een karakterschets over Amalia ter ere van haar achttiende verjaardag. Destijds werden Beatrix en Willem-Alexander verschillende vragen voorgelegd, waardoor Nederlanders de kans kregen om de troonopvolgers beter te leren kennen.

Op zo’n boekje kan Nederland opnieuw rekenen vanaf het moment dat Amalia al dan niet in Paleis Huis ten Bosch (of elders op de wereld) de kaarsen op haar verjaardagstaart uitblaast. Een vooraanstaand Nederlander - die tot nu toe zorgvuldig geheim wordt gehouden - is verantwoordelijk voor het neerpennen van Amalia’s verhalen terwijl ze van haar tussenjaar geniet.

Tussenjaar

Zich bemoeien met belangrijke staatszaken en lintjes doorknippen: voorlopig zit dat er niet in voor Amalia. Door haar tussenjaar en het afslaan van haar toelage kan ze zich ongegeneerd terugtrekken en het leven buiten de paleismuren ontdekken.

Doordat ze de toelage (nog) niet wil ontvangen, hoeft ze namelijk minder verplichtingen te vervullen. Daardoor is voor haar de weg vrij - mits de omstandigheden in de wereld het toelaten - om eens flink op reis te gaan en misschien zelfs een stage te lopen in het buitenland voordat ze zich waagt aan het serieuze werk.

Wat bekend is, is dat Amalia zich maatschappelijk wil inzetten voordat ze de studiebanken induikt. Maar wat ze precies gaat doen en waar ze nu vertoeft (misschien wel in de prachtige Griekse villa van haar ouders?) is onbekend.

Portret van Beatrix en Alexander

Nog steeds leuk om eens terug te lezen is bijvoorbeeld het portret over prinses Beatrix, geschreven door Hella Haase. Ook het boekje over Willem-Alexander, die het Atlantic College waar dochter Alexia nu les krijgt destijds afkraakte, is een aanrader. Nederland sloot hem destijds in het hart door zijn humoristische antwoorden nadat Renate Rubinstein gedurende tien dagen met de koning sprak en vervolgens het boekje schreef.

Bron: RTL Boulevard

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden