null Beeld

Leven als een yogi

De een begint al heel vroeg met yoga, de ander pas tijdens de zwangerschap. En soms is een gezondheidsprobleem de aanleiding. In het laatste geval kan yoga misschien niet alle symptomen genezen, maar het leidt de meeste mensen wel naar zichzelf. Naar hun persoonlijke kracht en gevoel, en dus naar een grotere geestelijke en emotionele gezondheid.

Jong geleerd

Kinderen kunnen al jong op yogales. Ze vergroten er hun soepelheid en bewegingsmogelijkheden mee, waardoor hun zelfvertrouwen ook groeit. Een goede yogadocent biedt afwisselend actieve en rustgevende oefeningen en laat de kinderen ook vrij in hun uiting en beleving van de oefeningen.

Zwangerschap

Een mooi moment om met yoga kennis te maken is tijdens een zwangerschap. Behalve dat het gezellig is om met zwangere vrouwen les te krijgen, beleef je de zwangerschap bewuster en bereidt het je voor op de bevalling.


Doe mee!

Het tijdschrift Yoga Magazine organiseert in het weekend van 19 en 20 september de Global Mala. In dat weekend doen tienduizenden mensen wereldwijd mee aan yoga. De opbrengst van deze dagen gaat naar goede doelen. Kijk op: www.yogaonline.nl, en bij ‘yogascholen’ waar een gratis les wordt gegeven op donatiebasis. Iedereen kan meedoen, zowel beginners als gevorderden!

Meer weten over yoga?

In Libelle 37 (Blz. 115) vindt u een heel yogadossier en hij is nu in de winkels verkrijgbaar!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden