null Beeld

Libelle klaag challenge 1.0

Een week gezond eten, meer sporten, dagelijks twee liter water drinken, niet meer snoepen en ga zo maar door. We hebben constant veel voornemens waar we ons aan willen houden. Toch heeft Libelle een nieuwe uitdaging bedacht: Libelle klaag challege 1.0. Even niet meer klagen!

Kim Dierckx

Wat houdt het in?

Het woord zegt het eigenlijk al. Er mag niet meer geklaagd worden. Laten we nu eens beginnen met één dag zonder klagen, dan kunnen we een beetje wennen aan het idee.

Waarom een Klaag challenge?

Zonder dat we er erg in hebben, klagen we toch nog best wel wat af op een dag. Door één dag niet te klagen, word je bewust van de dingen waar je dagelijks over valt. Je zult merken dat dit vaak maar hele kleine zaken zijn. Door jezelf eens een dag in te houden, zal je gaan merken dat het eigenlijk helemaal niet nodig is om overal (negatief) op te reageren.

Positieve effecten van deze uitdaging:

  • Je doorbreekt je patroonIedereen heeft een dagelijks patroon waar hij/zij inzit. Dat patroon bestaat voor een groot deel uit automatisch gedrag. Dat we klagen, hebben we vaak zelf niet eens door. Door niet te klagen, word je bewust van je automatische gedrag en zal je zien dat het ook anders kan.
  • Het stimuleert je creativiteitOp het moment dat je jezelf irriteert, ben je geneigd daar direct iets van te zeggen. Soms gaat het over zó iets kleins en is het helemaal niet nodig om daar aandacht aan te besteden. Door niet te klagen, word je bewust van de dingen die jou bezighouden en ga je opzoek naar creatieve oplossingen om het toch van je af te wuiven.
  • Het levert een bijdrage aan de sfeerJe zult merken dat het ten goede komt aan de sfeer. Mensen gaan leuker met elkaar om en accepteren meer van elkaar.
  • Het zorgt voor waarderingNiet klagen zorgt voor een stukje bewustwording. Als je eens verder de wereld in gaat kijken, zal je meer dingen gaan waarderen in je omgeving.

Wij op de redactie zijn vóór! Komende maandag wordt er één dag niet geklaagd. Doe je met ons mee?

Deel hieronder in een reactie je bevindingen!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden