null Beeld

Libelle Legt Uit: Wanneer gebruik je aluminiumfolie en wanneer bakpapier?

Bananenbrood, zuurdesembrood; we zijn massaal aan het bakken geslagen de afgelopen tijd. Heerlijk! Maar mocht je je ook wel eens afvragen wanneer je nu precies aluminiumfolie gebruikt en wanneer bakpapier en of je die 2 dingen gewoon kunt omruilen voor het andere, mocht 1 van de 2 op zijn, dan hebben we eindelijk het antwoord voor je.

Yasmine Esser

Er is namelijk wel degelijk een verschil tussen de 2 bakmaterialen.

Wanneer gebruik je bakpapier en wanneer aluminiumfolie?

Bakpapier gebruik je het beste als je brood, taart of koekjes gaat bakken. Of voor kaasachtige of andere kleverige etenswaren. Bakpapier heeft namelijk een antikleeflaagje, waardoor het niet blijft plakken aan de ingrediënten.

Aluminiumfolie heeft dat niet. Je kunt dit het beste gebruiken als je bijvoorbeeld groente grilt in de oven of als je een ovenschotel wil afdekken. Al kun je voor geroosterd groente uit de oven ook gerust bakpapier gebruiken. Mits je de oven niet te heet zet dan, want bakpapier verdraagt een temperaturen boven de 220 graden.

Ook voor vis uit de oven kun je zowel bakpapier als aluminiumfolie gebruiken. Als je de vis wil stomen, kun je het beste kiezen voor bakpapier. Wil je de vis grillen? Gebruik dan aluminiumfolie.

Ezelbruggetje

Te veel om te onthouden? Dan helpt deze tip wellicht: gebruik voor zoete hapjes bakpapier en voor braden en grillen aluminiumfolie. Eet smakelijk!

Libelle’s hoofdredacteur Hilmar bakt een taart voor haar zorghelden

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Realsimple.com. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden