Libelle Legt Uit: wat is dat witte schuim als je kip kookt?
Als je kip kookt om bouillon te trekken of om pulled chicken te maken, drijft er vaak een dikke schuimlaag bovenop het water. Dit moet je altijd afschuimen, maar wat is dat witte schuim precies?
Het schuim dat naar boven komt drijven als de kip begint te koken, zijn gestolde eiwitresten van het vlees. Vaak drijven er ook andere resten in het witte schuim, zoals eventuele bloedresten die naar buiten komen. Je doet er dus goed aan om het schuim altijd weg te halen met een schuimspaan of zeef.
Bittere smaak
Als je kip kookt om bouillon te trekken, is het extra belangrijk om het schuim weg te halen. Dit zorgt niet alleen voor dat de bouillon helder is, maar ook voor een betere smaak. Het schuim kan zorgen voor een bittere smaak, dus bij het bereiden van bouillon kun je het beste eerst het witte schuim wegscheppen en daarna pas groenten en kruiden toevoegen.
Wist je dat ook pulled chicken kunt maken van gebakken kip? Zó doe je dat:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bron: Vanbinnenuitgezond. Beeld: iStock