null Beeld

Libelle’s Sylvia: “Pechtold en Lok, los jullie ellende lekker binnenshuis op!”

Het is het gesprek van de dag: de vermeende affaire tussen Alexander Pechtold en Anne Lok. Libelle's Sylvia geeft haar ongezouten mening.

Sylvia Schaffrath

"Blijkbaar heb ik onder een steen geleefd want ik wist niks van de ‘overspelige affaire’ van Alexander Pechtold met Anne Lok, die schijnbaar een knipperlichtbestaan kende en vervolgens rottig is geëindigd. Nu kán dat komen omdat ik ten enenmale weiger bij te dragen aan het bestaan van roddelbladen (als in: ik lees liever niks dan dat ik een Story of een Privé koop), maar hé, ook ik scroll heus wel eens door ‘achterklap’ op nu.nl.

Dus toen ik gisterenavond Anne Lok hoorde bij RTL Late Night (met Twan Huys), zakte mijn mond beetje bij beetje verder open. Als je het gemist hebt, en vandaag ook nog net als ik gezellig onder een steen ligt, dit is een videofragment.

Inmiddels is het donderdagmiddag en heb ik de halve dag doorgebracht met het lezen van artikelen en het luisteren en kijken van diverse video’s.

Een paar vragen blijven toch hangen:

Liegt Anne Lok over dat interview? Over de feiten?

Liegt Evert Santegoeds over dat interview?

Kan me dat van allebei niet zo goed voorstellen want iedereen zit hier nu bovenop dus ‘de waarheid’ is in no-time boven water.

Hoe loopt dit af voor Alexander Pechtold?

En ook: Mag een privékwestie invloed hebben op je carrière? Gelden er in de politiek andere regels en (ongeschreven) wetten? En hoe zit het eigenlijk met die integriteitsverklaring?

Soms doe ik een poging tot golfen, en ik weet nog dat toen de ongeveer 66 affaires van Tiger Woods naar buiten kwamen, dat voor mij weinig uitmaakte als ik ‘m zag golfen. Ik vond het één niets met het ander te maken hebben, en bovendien: ik ken Tiger niet, dus wat maakt het uit wat ik ervan vind.

Het doet me ook wel een beetje denken aan de tijd dat de complete media over Humberto Tan en Dionne Stax heen vielen. Met één groot verschil: beiden hebben nooit commentaar gegeven.

Ik neig er daarom naar te denken dat het met Pechtold en Lok anders zal gaan. Zij heeft nu immers wel de publiciteit gezocht, ook al zegt ze tien keer ‘Ik wil niet op de inhoud ingaan, wil geen details bespreken’. Wat mij laat denken: “Waarom ga je daar dan zitten?!’ want je wéét dat je dan vragen krijgt. De reactie van Pechtold vond ik nogal slap: ‘Ik herken mij hier totaal niet in’… Serieus? Heb je niks beters?

Ik zit rustig in mijn tuinhuis terwijl ik dit tik. Op mijn stoep staan geen paparazzi, en mijn vrienden worden niet gebeld door ‘journalisten’. Zeer waarschijnlijk lees jij dit ergens rustig op de bank, of onderweg. Laten we vooral blij zijn met die anonimiteit, want veel wind vangen omdat je een hoge boom bent, is niet altijd feest.

Vraag der vragen is voor mij dan toch: ‘Is dit een privékwestie?’ en ondanks alle dingen waar ik stiekem misschien best nieuwsgierig naar ben, is mijn antwoord daarop ‘Ja’. Ja, omdat dat voor iedereen beter is. Omdat het erop lijkt dat er een beerput open wordt getrokken. En het is niet ter bescherming van Pechtold en Lok, maar wél die van een tweeling die op school te maken krijgt met opmerkingen als ‘Weten jullie wel wie je vader is?’ En dát beste mensen lijkt me een redelijk dieptepunt in een toch al niet zo fijne situatie.

null Beeld

Sylvia Schaffrath (45) is lifestyleblogger en woont in Zuid-Limburg. Haar grote liefde is schrijven. Daarnaast is ze privébutler van twee gruwelijk verwende maar vooral ook gruwelijk lieve katten. Je mag haar wakker maken voor sushi en witte wijn. Meer weten? Neem dan even een kijkje op Sylvias.nl.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden