null Beeld Marc de Groot
Beeld Marc de Groot

Linda de Mol spreekt van bizarre hetze: “Ik heb besloten niets meer te zeggen”

Linda de Mol heeft vandaag op haar eigen platform Linda.nl hard uitgehaald naar verschillende ‘sensatiezoekende’ BN’ers en opiniemakers. Ze noemt het een bizarre hetze tegen haar en heeft besloten voorlopig geen commentaar meer te geven.

Suzanna TimmerMarc de Groot

Eerder beloofde Linda nog op haart eigen moment haar kant van het verhaal te vertellen over The Voice of Holland en haar ex-partner Jeroen Rietbergen. Dat zou ze alleen op haar eigen site doen, omdat ze geen vertrouwen meer heeft in media algemeen.

Daar is ze nu van teruggekomen. “Eerlijk en open alles vertellen, dat was mijn intentie. Zodra ik weer een klein beetje uit het zwarte gat opgekrabbeld zou zijn, zou ik mijn verhaal doen op mijn eigen platform. Ik heb na gisteren besloten helemaal niets meer te zeggen.”

Ze wil niet constant onder vuur liggen “bij een handjevol sensatiezoekende opiniemakers (onder anderen Beau, Rob Goossens, Youp en de grote aanvoerster van deze bizarre hetze, die sneue, intens valse Angela de Jong). Waarom zou ik het in Godsnaam nog doen, zo’n interview?”

Geloofwaardigheid

Linda vindt dat alles wat ze zegt door deze ‘experts’ wordt weggezet als “verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen”. “Als zelfs het feit dat ik de verhalen van twee meisjes die vertrouwelijk bij ons hun trieste relaas deden over Ali B niet aan mijn broer verteld heb, omdat dat de uitdrukkelijke wens was van de slachtoffers, uitgelegd wordt als onverantwoordelijk of niet geloofwaardig.”

Vrijdag werd bekend dat tijdschrift Linda al in 2020 op de hoogte was van het vermeende seksueel overschrijdende gedrag van The Voice of Holland-coach Ali B. Het blad sprak twee vrouwen die zeiden slachtoffer te zijn van de rapper, onder wie een oud-deelnemer van de talentenjacht die door hem zou zijn verkracht.

Creatief directeur Jildou van der Bijl zei vrijdagavond in het programma Op1 dat Linda bewust niets heeft gezegd tegen haar broer John de Mol. “En daar ben ik dankbaar voor, want dat was aan de vrouwen beloofd.”

‘Leugen ligt bij iemand anders’

In haar statement van vandaag zegt Linda verder dat John de volledige waarheid toen hij zei slechts van één incident op de hoogte te zijn.

Over partner Jeroen Rietbergen zegt ze het volgende: “De leugen zit bij iemand anders, iemand die een ernstige verslaving blijkt te hebben. Dat is een kenmerk van verslaving namelijk, de waarheid verdraaien, maar die is inmiddels voldoende kapot gemaakt, dus om hem nog meer voor de bus te gooien lijkt me overbodig.”

Tot slot zegt Linda dat via haar platform slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag met haar in contact kunnen komen. “Ik zou het fijn vinden jullie persoonlijk te kunnen vertellen hoe erg ik het vind en dat ik er iets aan gedaan had als ik het geweten had, maar ik wist het niet.”

Bron: Linda.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden