Gouden Televizier-Ring Gala 2019 in het AFAS Live, Amsterdam.

Op de foto:   Linda Hakeboom Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Gouden Televizier-Ring Gala 2019 in het AFAS Live, Amsterdam.Op de foto: Linda HakeboomBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Linda Hakeboom: “De laatste weken gaat het niet zo goed met me”

Bijna een jaar geleden deelde presentatrice Linda Hakeboom vreselijk nieuws op Instagram. Het knobbeltje dat ze eerder in haar borst ontdekte, bleek in augustus 2020 borstkanker te zijn. Vandaag laat ze op Instagram weten dat het de afgelopen weken niet heel goed met haar gaat. “De nieuwe chemo hakt er helaas erg zwaar in”, begint ze.

Kim Van WeeringEM-Press/Patrick van Emst

Dapper doorgaan

De ‘professioneel vragensteller’ - zoals Linda zichzelf zo mooi omschrijft - laat weten dat haar lichaam een beetje op is. “Ik ga dapper door, maar het is soms moeilijk om m'n koppie erbij te houden, letterlijk”, gaat ze verder.

Ze heeft last van concentratieproblemen gekregen - iets wat vaker voorkomt bij mensen die veel chemotherapie krijgen. “Het is alsof ik geen filter heb. Als veel mensen door elkaar heen praten, komt bijvoorbeeld alles even hard binnen en volg ik niks meer”, legt ze uit.

Samen beter worden

Maar er gebeurde ook iets heel moois tussen alle narigheid door. Linda ontving van Ruud de Wild een wel heel bijzonder kunstwerk thuis. Ze is helemaal geraakt door het schilderij, zo is in Linda’s Instagram Stories te zien. “Ik zal wat er op deze brief staat voor mezelf houden, maar Ruud en ik delen iets op dit moment: beter worden van kanker. Dan is dit wel extra bijzonder. Wauw, dankjewel Ruud. Supermooi”, brengt ze geëmotioneerd uit.

I'm still standing’, staat er op het kunstwerk. “Hij krijgt een prachtig plekje, want weet je? WE’RE STILL STANDING”, schrijft Linda bij de post waarop ze haar nieuwe aanwinst apetrots vasthoudt.

Bron: Instagram Linda Hakeboom

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden