null Beeld

Loes Haverkort over sleur & koudwatervrees

Actrice Loes Haverkort (34) speelt de hoofdrol in 'Rendez-vous', een verfilming van de thriller van Esther Verhoef, over een vrouw die worstelt met de sleur van het huwelijk. Zelf heeft ze daar geen last van. "Als je iemand niet wilt kwijtraken, moet je hem juist vasthouden."

online redactie Libelle Daily

Loes is sinds een paar jaar getrouwd met pianist/componist Floris Verbeij (met wie ze samen in band Louis V zit). Samen hebben ze twee kinderen: Johannes en Marie. Het duurde wel even voordat Loes wilde toegeven aan haar gevoelens voor Floris. "We hebben elkaar leren kennen door de muziek", vertelt Loes in een interview met Libelle. "Wij werkten samen in een productie en dat klikte heel erg. Pas drie jaar daarna kwamen wij achter iets wat andere mensen al langer schreeuwden, namelijk dat we perfect voor elkaar waren.”

"Ik dacht: ik wil je niet kwijt, en dus ga ik je niet omarmen"

Koudwatervrees

Loes was bang om de vriendschap te bederven door een relatie aan te gaan. "Ik dacht: ik wil je niet kwijt, en dus ga ik je niet omarmen", vertelt ze. "Terwijl dat juist het stomste ooit is! Als je iemand niet wilt kwijtraken, moet je hem juist vasthouden.” Dan: "Ik had koudwatervrees, denk ik.” De actrice heeft nu een echt artiestengezin. "Het is gezellig druk. We proberen zo veel mogelijk als gezin samen te eten. En voordat de kinderen naar bed gaan, spelen we nog een liedje op de piano."

Het hele interview met Loes Haverkort lees je in Libelle 23, die vanaf 29 mei in de winkels ligt.

Interview: Jan Heemskerk. Bewerking: Helene van Santen. Beeld: Rossi & Blake. Video: Wieteke Nijkamp

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden