null Beeld

Lokaal shoppen: Lotte en Meike toeren door het land met hun Winkel op Wielen

We hebben dit jaar meer dan ooit geleerd hoe belangrijk (én leuk!) het is om lokale ondernemers te supporten. Een van die leuke, lokale bedrijven is de Winkel op Wielen van Lotte en Meike. De 2 meiden maken de SRV-wagen weer helemaal hip!

De Winkel op Wielen is een gezellige bus, geïnspireerd op de nostalgische SRV-wagen die je hoogstwaarschijnlijk nog kent van vroeger. In de bus verkopen Lotte en Meike delicatessen en drankjes, maar ze hebben ook mooie lifestyleproducten zoals boeken, sieraden en kaarsen.

Creatieve oplossing

De ondernemers vertellen dat de SRV-wagen, de WOW-bus, hun creatieve oplossing voor 'het nieuwe normaal' is: "Als mensen niet meer naar de winkel toe kunnen, dan brengen wij de winkel naar hen toe!" Het werkt namelijk als volgt: de Winkel op Wielen stopt in verschillende woonwijken en verplaats zich elke 10 tot 20 minuten. Momenteel ligt alleen Amsterdam en omgeving op de route, denk aan: Abcoude, Weesp, Naarden en Uitgeest. In 2021 hopen ze met meerdere WOW-bussen naar andere provincies uit te breiden.

Live route

De Winkel op Wielen rijdt van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 18.00 uur. Per dag worden 3 tot 5 plaatsen bezocht en de route wordt na 2 weken herhaald. Op de website kun je de route iedere dag live volgen.

Meer lezen over eten? Bestel dan de Libelle Lekker:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron en beeld: WOW, Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden