Luca Borsato Beeld ANP /  ANP Kippa
Luca BorsatoBeeld ANP / ANP Kippa

Luca Borsato verbreekt stilte met openhartig bericht: “Ik wil ontsnappen aan de angst voor negativiteit”

Luca Borsato (23) heeft in een bericht op Instagram laten weten dat hij kiest voor zichzelf en zijn eigen carrière en zich niet langer wil verschuilen. De zoon van zanger Marco Borsato zal binnenkort zijn eigen muziek uitbrengen.

RedactieANP / ANP Kippa

Luca schrijft dat er al langere tijd plannen waren om zijn eigen muziek uit te brengen, maar dat deze plannen uiteen vielen "toen het roem omsloeg”. De zoon van Marco Borsato schrijft dat hij zich er bewust van is dat het een privilege kan zijn om een bekende naam te hebben, maar dat hij nu ook heeft ervaren wat de negatieve gevolgen kunnen zijn.

Aangifte Marco Borsato

Daarmee doelt hij op de periode nadat zijn vader onder vuur kwam te liggen nadat er via juicekanalen geruchten naar buiten kwamen over grensoverschrijdend gedrag bij kandidaten van The Voice kids. Niet veel later volgde er ook een aangifte van een vrouw die Marco ervan beschuldigd haar onzedelijk betast te hebben toen ze vijftien jaar oud was. Sindsdien heeft de zanger niet meer van zich laten horen.

Bedreigingen Luca Borsato

Het gezin van de zanger kreeg door de beschuldigingen aan het adres van hun partner en vader ook veel negativiteit over zich heen. “Zowel haatcomments als doodsbedreigingen zijn mij vandaag de dag niet meer vreemd. En hoe graag ik mijzelf ook zou willen losbreken van iets waar ik los van sta, lijkt hier geen mogelijkheid toe", schrijft Luca daarover in het bericht.

Niet stilstaan

Hij zegt geen medelijden of aandacht te willen, maar zich ook niet meer te willen verschuilen omdat dat het beste zou zijn. “Ik wil ontsnappen aan verwachtingspatronen en de angst voor negativiteit", zegt hij eerlijk. Hij heeft dan ook besloten om zonder groot team zijn muziek naar buiten te brengen. “Ik kan niet langer stilstaan. Ik ben mijn eigen persoon, met mijn eigen verhaal en eigen geluid. Dit is waarmee ik naar buiten wil treden en waarom ik mij genoodzaakt voel om met dit statement te beginnen.” De media staat hij verder niet te woord. Hij bedankt zijn volgers afsluitend voor het begrip dat hij de afgelopen tijd ook heeft ontvangen.

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden