Leonor van Spanje Beeld Getty Images.
Leonor van SpanjeBeeld Getty Images.

Nieuwe vriendin?

Maak kennis met het koninklijke klasgenootje waarmee prinses Alexia in Wales zal studeren

Na de zomervakantie zal prinses Alexia haar middelbare schooltijd afronden op het Atlantic College in Wales. Daar zal de prinses een koninklijke klasgenoot hebben. En dat is iemand die ze al kent.

Eva BredaGetty Images.

Alexia (16) zal de komende tijd genieten van haar introductietijd op de nieuwe opleiding. Na een gezellig welkomstkamp beginnen in september haar lessen op de school. Er staat haar een druk programma te wachten, maar gelukkig is er voldoende tijd om vrienden en vriendinnen te maken in Wales.

Prinses Leonor

En dat is maar goed ook, want de kans is groot dat Alexia al snel vriendinnen wordt met één van haar klasgenootjes. Prinses Leonor van Spanje (15) zal namelijk ook haar middelbare schooltijd in Wales afmaken.

Vriendinnen

De prinsessen kennen elkaar al een beetje. De banden tussen koning Willem-Alexander en koningin Máxima en het Spaanse koningshuis zijn namelijk erg goed. Leonor en Alexia hebben elkaar ook al vaak gezien. “Ik weet zeker dat ze het goed samen zullen vinden”, laat Willem-Alexander dan ook weten.

Totale verrassing

Tot voor kort had Alexia nog geen idee dat de Spaanse prinses bij haar in de klas zou komen. “Dat hoorden we pas toen Alexia al aangenomen was. Dat was een totale verrassing voor ons,” zei Willem-Alexander daarover tijdens de zomerfotosessie.

Op eigen kracht

De Oranjes reageerden positief op het nieuws en hebben ook veel bewondering voor de Spaanse prinses. “Ik vind het fantastisch dat de kroonprinses van Spanje helemaal op eigen kracht het selectieproces is doorgekomen en uitgekozen is. Op het laatste moment wisten ze pas wie het was, toen ze bij een interview moest verschijnen.” Hiermee impliceert Willem-Alexander dat het selectieproces van Alexia anders in elkaar stak en zij mogelijk hulp heeft gekregen om toegelaten te worden.

Strenge toelatingseisen

Het is dan ook niet makkelijk om de strenge toelatingseisen van het Atlantic College door te komen. Het is een elitair instituut waarvan een diploma veel waard is. Deze maakt het namelijk mogelijk om bij veel vooraanstaande universiteiten te gaan studeren. Veel mensen willen een plekje op deze school bemachtigen. Dat is Alexia en Leonor in ieder geval gelukt.

Introductieweek

De prinsessen zullen elkaar beter leren kennen tijdens de introductieweek, die bijna van start gaat. Dan zal duidelijk worden of de karakters van de dames daadwerkelijk met elkaar matchen. Uit de media lijkt Alexia namelijk ietwat rebels te zijn, terwijl Leonor vaak wordt neergezet als een introvert en kalm persoon.

Ontmoeting

Leonor heeft al een beetje kunnen ontdekken of zij klikt met de mensen van het Atlantic College. In juli ontving het het paleis in Madrid namelijk een aantal leerlingen van het instituut. Het Spaanse hof deelde via sociale media een aantal foto’s van deze ontmoeting.

Ongemakkelijk

Op de foto's is te zien hoe Leonor handen schudt met de leerlingen. Vervolgens gaat ze bij hen in de rij staan, om haar eigen ouders, koning Felipe en koningin Letizia, te spreken. Voor Leonor is het misschien ietwat vreemd om haar ouders op die manier te spreken. Maar van de vrolijke foto's is af te leiden dat de ongemakkelijkheid haar niet stoort.

Alexia heeft nog geen klasgenoten ontmoet. Dat zal gebeuren tijdens de introductieweek. Hoe deze er verder uit zal zien, lees je hier.

Benieuwd hoe de 16-jarige Alexia eruit zal zien als ze 25 jaar is? Bekijk deze video.

Bron: Blauw bloed, Beau monde.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden