null Beeld

Maak tofu lekker

AnneVervoort

We weten allemaal dat het beregezond is, maar hoe we tofu écht lekker kunnen maken is voor velen een vraagteken. Lees hier de beste tips om met deze voedzame vleesvervanger een zalige maaltijd te bereiden.

Lekkere marinades

In plaats van een biefstukje of een schnitzel kun je ook een lekker lapje tofu serveren. Helaas heeft dit gezonde goedje van zichzelf niet veel smaak, dus kruiden zijn een must om tofu lekker te maken. Maak het eens lekker met een basis van rijstazijn en sojasaus. Daarna zijn de mogelijkheden eindeloos; voeg jouw favoriete kruiden en andere smaakmakers toe!

  • Spaanse pepers
  • Knoflook
  • Kurkuma
  • Komijn
  • Basterdsuiker
  • Sesamolie
  • Gember
  • Honing

Chili con tofu

Ingrediënten

  • 2 el chili poeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 1 pakje stevige tofu, drooggedept
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 ui
  • 1 wortel, gehakt
  • 1 paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik zwarte bonen

Bereiding

Mix alle kruiden samen met de suiker en het zout in een kom en verkruimel de tofu erin. Zorg dat alle tofu kruimels onder het lekkere mengsel zitten.

Verwarm vervolgens de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en wortel aan in vijf minuten. Voeg dan de paprika toe en bak weer vijf minuten. Dan is het tijd voor de tofu die we lekker hebben gemaakt met het kruidenmengsel. Bak het gedurende vijf minuten mee. Tot slot voeg je de tomaten en zwarte bonen toe. Als het kookt, zet je het vuur laag en laat je het nog tien minuten pruttelen.

Roerei zonder ei

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 gesnipperde ui
  • 6 champignons, in plakjes
  • 1 geraspte wortel
  • 1 pakje stevige tofu
  • 1 tl zout
  • 0.5 tl kurkuma
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 handvol spinazie

Bereiding

Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook. Bak vervolgens vijf minuten de champignons en wortel mee. Verkruimel de tofu in de pan en bestrooi het met zout en kurkuma. Bak het gedurende vijf minuten tot alles onder het kruidenmengsel zit. De laatste drie minuten voeg je de tomaat en spinazie toe. Eet smakelijk!

Vegetarische loempia

Hoewel het weinig smaak heeft, kan tofu wel voor een lekkere structuur zorgen. Probeer deze proteïne bommetjes eens aan een vegetarische loempia toe te voegen. Heerlijk en gezond.

Bron: Fitsugar

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden