HILVERSUM, 14-03-2022 , Studio Vandaag Inside

De nieuwe talkshow van SBS Vandag Inside .Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp geven hun kijk op het nieuws en de actualiteit. Met een wisselende, en voor wie nog durft, terugkerende gast aan tafel bespreekt het VI-trio zaken die Nederland die dag bezighoudt. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst

OP de foto:  Johan Derksen Beeld Brunopress
HILVERSUM, 14-03-2022 , Studio Vandaag InsideDe nieuwe talkshow van SBS Vandag Inside .Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp geven hun kijk op het nieuws en de actualiteit. Met een wisselende, en voor wie nog durft, terugkerende gast aan tafel bespreekt het VI-trio zaken die Nederland die dag bezighoudt. FOTO: Brunopress/Patrick van EmstOP de foto: Johan DerksenBeeld Brunopress

Maakt Johan Derksen binnenkort een doorstart via PowNed?

Johan Derksen stond altijd al bekend om zijn ietwat merkwaardige uitspraken, maar eind april wist hij bijna letterlijk het hele land tegen zich in het harnas te jagen dankzij de roemruchte kaarsenrel. Met de nadruk op bijna, want omroep PowNed ziet een samenwerking met de Inside-presentator wel zitten.

Milou WindhorstBrunopress

Het was een tijdje onduidelijk of Vandaag Inside nu wel of niet op de buis zou blijven. Wat wel buiten kijf staat, is dat Johans bekentenis – over het feit dat hij in zijn wilde jaren een vrouw met een kaars zou hebben gepenetreerd, iets wat hij later nuanceerde – de band tussen hem en Talpa geen goed heeft gedaan. De presentator voelde zich niet gesteund toen de tv-bazen zich van hem distantieerden.

Zwak voor PowNed

Gelukkig voor Johan hoeft hij nog niet met pensioen, want hij denkt serieus na over een transfer naar de publieke omroep. Frans Klein, directeur video bij de NPO, heeft PowNed-meneer Dominique Weesie opdracht gegeven met Johan om tafel te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Tegen PowNed-verslaggever Reinout Zorge zegt hij: “Ik heb een zwak voor ehh… Pow heten jullie tegenwoordig? Voor jullie zender. Want jullie zenderbaas stond een dag later hierachter bij mij in mijn houten huisje met de aanbieding om naar hem te komen. Die man heeft inderdaad smaak.”

“Ik kan nog een paar jaar mee”

Vooralsnog is Johan elke avond gewoon op SBS 6 te zien, samen met zijn collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp. Maar als volgend jaar hun contract afloopt, zou het zomaar kunnen dat hij met de roze omroep in zee gaat. “Misschien worden we nog eens collega’s. Kijk, ik ben nog jong. Ik kan nog een paar jaar mee, hè?” sluit hij af.

Bron: Welingelichte Kringen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden