null Beeld

Maarten van der Weijden ontvangt een wel héél bijzonder cadeau

Nadat hij in 2018 vroegtijdig moest stoppen, wist Maarten van der Weijden maandag zijn Elfstedenzwemtocht wel te volbrengen. Donderdag ontving hij daarom met de post een wel heel bijzonder cadeau.

Kim van Weering

Elfstedenkruisje

Schaatsers die de barre tocht in het verleden volbrachten, kregen van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden een echt Elfstedenkruisje. Maarten ontving dat kruisje niet na zijn monsterzwemtocht. "Misschien verdient hij het kruisje wel, maar hij krijgt het niet", liet de voorzitter weten. "Ons kruisje is alleen bedoeld voor leden die de tocht op schaatsen volbrengen. Daar wijken wij niet van af."

Gulle gever

Pech voor Maarten, dus. Maar dankzij een wel hele gulle gever heeft nu ook hij nu tóch een echt Elfstedenkruisje als aandenken aan zijn enorme prestatie. Cees, die in 1986 de tocht op schaatsen aflegde, stond zijn kruisje namelijk vrijwillig af aan de zwemheld. Per post stuurde hij Maarten het kruisje op, met een paar mooie woorden erbij.

Makkie

"Beste Maarten! In 1986 heb ik de Elfstedentocht geschaatst. Het was mooi, zonnig weer en er was maar weinig wind. Het was eigenlijk een makkie. Dus kijkend naar waar jij mee bezig bent, vind ik dat jou dit Kruisje veel meer toekomt. Ik geef het met heel veel liefde aan je. Alsjeblieft!"

Op Twitter deelt Maarten een foto van dit bijzondere cadeau en de brief van Cees:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden