van Rossum Beeld Hollandse Hoogte /  ANP Kippa
van RossumBeeld Hollandse Hoogte / ANP Kippa

breinschimmel

Maarten van Rossem is niet zo complimenteus over K3

Maarten van Rossem steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Dat zijn we van het jurylid van De slimste mens gewend. Maandagavond maakt hij geen uitzondering, en fileert hij kinderpopgroep K3 zonder pardon.

Anne-Flore MullerHollandse Hoogte / ANP Kippa

“Dit is verschrikkelijk, ook voor kinderzielen”, aldus de brombeer.

Commentaar op K3

In De slimste mens nemen Bram Douwes (tv-journalist), Zohair el Yassini (politicus) en Lidewijde Paris (auteur) het maandagavond tegen elkaar op. In de Collectieve Geheugenronde wordt het videofragment getoond van Mamase, een van de hits van de meidengroep. De kandidaten wordt geacht zoveel mogelijk steekwoorden op te noemen over de groep.

Mening Maarten van Rossem

“Zal ik me maar van commentaar onthouden?”, steekt Maarten van Rossem direct van wal wanneer het fragment is afgelopen. “Deze muziek is niet voor de oudere doelgroep hè”, reageert presentator Philip Freriks. “Maar ook voor kinderen is dit verschrikkelijk”, meent Maarten.

Het 77-jarige jurylid neemt geen blad voor de mond en heeft een zeer sterke mening. “Het is de schimmel op het brein die later tot allerlei andere verschrikkelijke processen leidt”, noemt de voormalig hoogleraar de meidengroep.

Tegengeluid Lidewijde

Lidewijde laat een tegengeluid horen. “Volgens mij kun je daar nog best iets tegen zeggen. Want bewegen en tekst onthouden is denk ik best goed voor de ontwikkeling van de coördinatie van kinderen”, aldus de auteur. Maarten is het er echter niet mee eens. “Als ik mijn kleinkind zou betrappen met dit liedje zouden er strenge maatregelen worden getroffen”, grapt hij.

Reacties

De kijker thuis ontgaat de sterke mening van het jurylid niet. Velen delen de mening van de historicus, blijkt uit een stortvloed aan tweets. Toch krijgt ook de manier waarop Lidewijde haar mannetje staat enige support.

Bron: HLN, Twitter, NPO

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden