null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Maartje en de meisjes deel 13 – “Wat verwacht je dan?” vraagt ze

Met Judith gaat het knetterend en ook met Jochem zijn alle ribbels weer glad gestreken. Prima de luxe zou je denken, maar toch zit het Maartje niet helemaal lekker dat Judith er wel erg casual instaat. Wat is dat toch?

“Gelijk heeft ze,” zegt Liesbeth. We drinken een latte in de stad, onder het mom van ‘jaarplannen maken gaat het beste buiten de deur’. Ik wilde vooral even mijn hart luchten en gelukkig is Liesbeth altijd wel voor een uitje te porren.

“Jullie hebben geen relatie, toch? Jij hebt Jochem, zij is single. Dus wat verwacht je dan?”

Ik knik. “Ik moet ook niet zeuren. Maar weetje, het is wel ingewikkeld ook. Ik begon hieraan als een avontuur en nu heb ik ineens te dealen met gevoelens.”

Liesbeth lacht. “Dat had ik je van te voren wel kunnen vertellen Maartje. Jij gaat overal altijd vol voor. En voor dit dus ook. Maar dat is ook wat je zo mooi maakt he.”

We zitten tegenover elkaar en hebben al twee koffie en twee stukken red velvet cake op. En ik voel totaal nog geen motivatie om terug te gaan naar kantoor. Liesbeth blijkbaar ook niet, want ze vraagt de lunchkaart als de serveerster langs loopt.

Dan buigt ze naar voren en fluistert: “Maar zeg nou eens, is het in bed echt fijner dan met een man? Ik bedoel, mis je dan niet iets?”

Ik begin spontaan te blozen. “Het is echt zo anders Lies,” vertel ik. “Zachter, liever ook. Als een voorspel van twee uur. Veel en lang zoenen ook. Ik vind het nog steeds super spannend hoor. Wat zij bij mij doet a la, maar ik bij háár… Dat ik me ineens druk maak of ik het wel goed doe.”

“Ja logisch,” lacht Liesbeth. “Je bent ineens weer maagd.”

“Precies! En we hebben allebei hetzelfde pakket. Als je begrijpt wat ik bedoel. Van Jochem weet ik wel dat hij onder de indruk is van mijn borsten. Welke man is dat niet? Maar Judith? Die van haar zijn mooier, en haar buik is platter. Da’s wel confronterend hoor.”

Ondertussen zie ik de dame naast me al voor de derde keer mijn kant op kijken. Blijkbaar neemt met mijn enthousiasme ook mijn volume toe. Ik glimlach vriendelijk naar haar en zie plotseling Jochem buiten lopen. Dat is gek.

“Wat zie je?” vraagt Liesbeth? “Loopt ze daar?”

“Nee, Jochem” antwoord ik. “Maar dat is gek, want hij zou aan het werk moeten zijn.”

“Joh, jij bent ook aan het werk” relativeert ze. En zo is het ook. Het is vast niks. “Maar hoe gaat het nu tussen jullie dan? Is Jochem er nog steeds oké mee?”

Het diepte-interview heeft me nu wel lang genoeg geduurd, dus ik reken af en we gaan weer naar kantoor. Mijn focus is ver te zoeken, dus meer dan een paar mailtjes beantwoorden komt er niet uit mijn handen. Je bent leuk! app ik naar Judith. Meteen stuurt ze een zoen-emoji terug. Het is een mooie dag!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden