null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Maartje en de meisjes – deel 14: “Jochem pakt mijn hand en zegt: ‘Ik wil een open relatie'”

Maartje voelt zich gezegend nu het zo lekker gaat met Judith en Jochem. En dan kan ze het ook nog delen met Liesbeth, die smult van alle verhalen.

Het is weekend en dat betekent paardrijles, voetbaltraining en verplichte kinderverjaardagen. Veel te vol eigenlijk, maar ik kan het hebben. Ik zit zo goed in mijn vel de laatste dagen. En morgenavond ga ik naar de film met Judith. En daarna borrelen. Ik kijk er nu al naar uit!

Als ik met Nine thuiskom van haar paardrijles, stapt Jochem net uit bed. Joggingbroek, blote bast, baardje van een dag of twee. Mijn man. Mijn lieve, mooie man. Hij loopt of zit thuis bijna altijd met zijn hand in zijn broek. Gewoon even lekker krabbelen en bungelen. Het ziet er niet uit, lijkt net Al Bundy uit Married with children. En toch vind ik het aandoenlijk. Vrouwen zijn daarin zo anders. Ik zit nooit zo. En Judith vast ook niet. Suus ook niet, maar haar man wel. We lachen er wel eens om. Mannen komen echt van Mars. Maar gut, wat hou ik van mijn marsmannetje. Suus klaagt vaak over haar lief, Liesbeth zoekt er al jaren een en ik zit nu dubbel in de bonus.

Ik leg mijn arm om Jochems nek en geef hem een dikke zoen. “Wat hou ik toch van je”, zeg ik met een flirterige knipoog.

“Weet ik toch lieverd”, krijg ik terug, terwijl hij me behendig naast het keukenblok parkeert.

“Ben je druk?”

“Ja schat, ik effe geen polonaise nu.”

“Is goed. Kan ik ergens mee helpen?”

“Nou, het zou fijn zijn als je er gewoon bent. Straks ben jij weer naar Suus, morgen die verjaardag van Mees en morgenavond ga jij naar Judith toch? Prima allemaal, maar ik wil hier niet het sulletje zijn dat alles doet.”

Ondertussen komt Nine de keuken binnen en zeurt om wentelteefjes en pannenkoeken.

De koffiedate met Suus is gezellig, maar ik ben er niet helemaal bij. De woorden van Jochem knagen nog na. Ik wil hem laten zien dat ik hem niet voor lief neem. En aangezien de liefde van een man door de maag gaat, kook ik vanavond stoofpeertjes. En ik neem een goeie rooie mee, van de slijter straks.

'We eten om 19.00 uur schat, en ik kook!! X', app ik.

Een duimpje terug.

Twee minuten later stuurt ‘ie: 'Kunnen we vanavond even praten, Maartje?'

'Altijd', app ik terug.

Ik raffel Suus een beetje af, maar dat snapt ze vast wel. “Ik moet Jochem wel een beetje tevreden houden,” lach ik. Suus kijkt een beetje beteuterd, maar ik schenk er geen aandacht aan. Ik wil naar huis. Koop snel al het lekkers voor vanavond en trek thuis gauw mijn gele jurk aan. Z’n lievelings.

Het voordeel van zo’n druk weekend is dat de kinderen gesloopt zijn, dus om half negen hebben we het rijk al voor onszelf. De kaarsjes branden, de wijn vloeit en Aretha zingt. Ouderwets gezellig.

“Wat wil je bespreken?”, vraag ik, na een uur keuvelen.

Jochem neemt nog een grote slok wijn, pakt mijn hand en zegt: “Schat, ik denk dat we nog wel een stapje verder kunnen gaan. Ik wil Judith nog steeds graag ontmoeten, maar ook mijn eigen ruimte nemen. Nieuwe wegen inslaan. Nieuwe vrouwen leren kennen. Ik wil een open relatie.”

Lees hier alle andere delen van Maartje en de meisjes.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden