null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

Maartje en de Meisjes – deel 15: “Kom, dan laat ik je zien wat vrouwenliefde is”

Terwijl Maartje geniet van hoe lekker haar leventje loopt, laat Jochem weten dat hij eigenlijk ook wel met vrouwen wil daten. Hij wil een open relatie.

Getty Images/iStockphoto

Even slikken is het wel. Geef ik hem dan toch niet genoeg liefde en aandacht? Vindt hij me minder spannend nu? Judith is geen concurrentie natuurlijk. Nou ja, niet zo onzeker Maartje. Ik weet, en voel, dat ik Jochem geen ongelijk kan geven. En dat de band die wij hebben ijzersterk is. We hebben al bewezen dat onze relatie wel tegen een stootje kan.

Dus ik knik. “Hoe zie je dat precies voor je?”

“Het lijkt me gewoon wel weer eens leuk, een nieuwe energie,” glundert Jochem. Hij heeft iets jongensachtigs in zijn blik. Zo zie ik hem zo graag. “Af en toe met een dame op stap. Misschien vrijen. Misschien ook niet. Is toch lachen schat? Kunnen we samen meisjes kijken!”

Zondagavond. Ik heb een date met Judith en Jochem is thuis met de kids. Zij kijken Batman en ik ga naar mijn eigen catwoman. Spijkerjurk aan, cowboylaarzen en grote oorringen. Grappig hoe ik me voor Judith altijd een vleugje stoer aankleed, terwijl ik voor Jochem graag zo vrouwelijk mogelijk ben.

Judith is zoals ze altijd is. Rode Nikes, zwarte skinny, rood shirtje. Vlammende blonde haren. We tongen als tieners in haar gang, en stiefelen pas tien minuten later naar haar woonkamer. Zoveel aantrekkingskracht heb ik nog nooit gevoeld. Even later hangen we op de bank. Handjes in elkaar, Nina Simone uit de speakers en onze glazen vol merlot. We kletsen over alles en niks, en knuffelen alsof we elkaar weken niet gezien hebben. Ze vertelt over haar politiewerk, over een inval die ze begeleidde en op zo’n moment ben ik als was in haar hand. Is het verliefdheid? Ik weet het niet. Vlinders zijn het. Aantrekkingskracht. Affectie.

“Ga je mee naar boven?” fluistert ze, terwijl ze opstaat en mijn hand pakt. Onze kleren vormen een tapijt op de grond en we vallen lachend op haar bed. Ondeugend gooit ze me met mijn hoofd tussen al haar kussens. “En nu ben ik de baas” lacht ze. Ze gaat op me zitten en pakt mijn hand. “Steek je wijsvinger en je middelvinger maar vooruit, dan laat ik je zien wat vrouwenliefde is.” En plop, ze rijdt mijn vingers als een cowgirl. Jezus wat is dit sexy. Een dik uur later dampen we uit in elkaars armen.

“Ik zou wel willen dat je een keertje blijft logeren. Kan ik je verwennen met ontbijt op bed.” “Zalig lijkt me dat, liefje” antwoord ik. Gevolgd door het besef dat dat natuurlijk nooit gaat gebeuren. En ineens denk ik aan Jochem, die nu misschien al uren zit te swipen op Tinder. Mijn rozige roesje verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ik wil naar huis. En wel nu.

“Ik moet gaan mop,” zeg ik terwijl ik me in mijn panty hups. Ze moet lachen.

“‘t Is wat he.”

“Je bent lief,” lach ik, en ik geef haar een extra dikke zoen.

Twee minuten later trap ik met een rotgang naar huis. Beneden is alles al donker. Boven hoor ik de douche klateren.

“Hey lieverd! Hoe was het?” lacht Jochem als ik binnenkom. “Je ziet er helemaal verwaaid uit joh. Had je haast?”

“Schatje,” zeg ik, “Ik wil graag nog heel goed praten over dat open relatie verhaal, want ik vind het geloof ik allemaal heel spannend…”

“Natuurlijk doen we dat liefje. Geef je me nu even een handdoek aan?”

“Nee,” zeg ik. “Ik kom erbij.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden