null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Maartje en de meisjes deel 2: “Ik wil dit onderzoeken. Zelf.”

Getty Images

Maartje en Jochem dansen op een fijn funky feest in Rotterdam, waar Maartje een eerste poging doet om een vrouw te versieren. En dat gaat niet zonder slag of stoot.

Jochem snelt naar me toe. Schaterend. “Nou schat, welkom in de wereld van de man!”

Ik kan er ook wel om lachen. Meisjes versieren blijkt geen kattenpis, zoveel is duidelijk. We beleven een heerlijke nacht op de ss Rotterdam en sluiten het weekend af met een brunch bij mijn schoonouders. Het gewone leven is weer begonnen.

De week vliegt voorbij en als ik op woensdagochtend door het bos ren, betrap ik mezelf erop dat de kattige krullenbol nog een aantal keer door mijn hoofd is geschoten. Wat was het nou dat me aantrok in haar? En hoe haalde ik het in vredesnaam in mijn hoofd dat ik haar zomaar kon aanraken? Jochem en ik lachten erom, maar voor mij is dit geen grap. Ik wil dit onderzoeken. Zelf.

“Weet wat je zegt he, Maartje!”

‘s Middags waait Suus gezellig aan en drinken we thee met chocola. Gelukkig kan ik die 550 kcal vermomd als karamel zeezout nu zonder probleem hebben. “Ik ben al 7 kilo kwijt, en Dirk zegt er niks over,” jammert ze. Ze is een mooi mens, Suus. Prachtogen, een lieve lach en die Hollandse maat 42 misstaat haar niet. “Wanneer heeft Dirk voor het laatst echt naar je gekeken Suus? Wanneer waren jullie voor het laatst samen uit en trok jij iets moois aan, speciaal voor hem?” Ach, ik weet ook dat dat lastig is nu haar moeder dementerend is en logeren er niet meer in zit. “Breng de meiden anders eens een nachtje hier,” bied ik aan. “Haha! Weet wat je zegt he, Maartje!”

Tegen tien uur ‘s avonds hang ik in mijn eentje in de bank. Jochem is nog mountainbiken met vrienden, wat steevast eindigt in mountainbieren. Ik scroll wat op mijn telefoon en zie op Instagram foto’s van het feestje van zaterdag langskomen. Op alle 30 staan we niet. En ik betrap mezelf erop dat ik tussen alle vrouwen op de foto’s weer die krullenbol hoop te vinden. En daar, in dat verloren uur op de bank, besluit ik Tinder te downloaden. Gewoon om eens te kijken wat voor meisjes er nog meer zijn. Meisjes die misschien wel op een Maartje zitten te wachten.

Het duizelt me

Binnen drie minuten zit ik te swipen. Ik zie mooie vrouwen, potige vrouwen, meisjes met hondenoortjes, dames met een dikke laag make-up, boze gezichten voor tattoos en piercings, heel veel honden en hier en daar alleen een beha. Sommigen met een heel verhaal, anderen communiceren met een hele rits emoji’s. Of er staat helemaal niks. Het duizelt me. Wat zoek ik nu eigenlijk? Waar let ik op? En hoe werkt dit?

Ik hoor de sleutel in de voordeur glijden. Snel gooi ik mijn telefoon in de hoek van de bank. “Had je ‘t leuk, schat?” vraag ik, terwijl ik Jochems bezwete gezicht een zoen geef. “Ik duik er alvast in hoor, was me het dagje wel.” “Nu al ja?” vraagt Jochem verrast. “Ja lieverd, tot straks he. Doe maar lekker rustig aan.” En onderweg naar boven gris ik gauw mijn telefoon mee van de bank.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden