null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Maartje en de Meisjes – deel 21: “Maar wees eens eerlijk Maartje: wat wil jij?”

Jochem en Maartje blijken een valse start in hun open relatie te hebben. Veel gepraat en toch stiekem op Tinder. Waar gaat dit naartoe?

“Zoooo, heb jij de pleuris op je porem staan!” roept Liesbeth als ze kantoor binnenkomt. Ze denkt nog altijd dat ze grappig is als ze een Amsterdammer probeert na te doen.

“Pfffff nou, koffie zo? Ik voel een overleg tussen ons aankomen,” zucht ik.

Even later zitten we aan een bakkie troost. Met tranen. Een work-friend is zo fijn. Ik denk dat ik meer deel met Liesbeth dan met mijn beste vriendin Suus. Of in ieder geval vertel ik haar alles eerder, omdat we elkaar bijna elke dag zien.

“Nou meid,” zegt ze als ik mijn verhaal heb gedaan, “je hebt het jezelf niet makkelijk gemaakt nee. Dus Judith is nu klaar en Jochem piest buiten de pot. En wat maalt er nu het meest door je hoofd?”

“Dat ik Judith nog een keer wil zien,” zeg ik, zonder enige twijfel.

“Dus jullie zijn nu een soort van polyammoereus?” lacht Liesbeth, “maar dan met een vleugje vreemdgaan erbij?”

Ik zucht. Het is ook zo ingewikkeld allemaal.

“Ik wil mijn gezin niet in gevaar brengen Lies, en ik dacht dat we het prima konden handelen allemaal.”

“Ja, maar ja, je weet zelf ook hoe moeilijk het is om te zeggen dat je gaat daten. Dat heb jij ook voor Jochem verzwegen in het begin. Dus misschien moet je hem een beetje helpen om het bespreekbaar te maken, in plaats van Sherlock Holmes te spelen als hij staat te douchen.”

“Ja, je hebt gelijk schat,” mompel ik.

“En,” draaft Liesbeth door, “vraag jezelf af wat je nu wil. Wil je echt verder met Jochem, wil je echt Judith terugwinnen? Of wil je op zoek naar een nieuwe vrouw on the side? Dat zijn allemaal grote dingen mop, en dan hebben we het nog niet eens over het hoofdkantoor dat hier in je nek hijgt om je targets te halen.”

Ik knik.

“Weet je wat jij moet doen? Zorg eerst maar eens dat de basis weer goed zit, met Jochem. Verras hem met een etentje, of een voorstelling of zo. Echt weer iets voor jullie samen. Stuur de kinderen uit logeren en neem het ervan.”

De rest van de middag vliegt gelukkig voorbij. Ik gooi nog een bezoek aan een klant in de agenda, dan kan ik daarna meteen naar huis. Binnen een half uur haal ik een mooie order binnen en opgetogen stap ik weer in de auto. Kwart over vier, dat betekent half vijf thuis. Lekker zeg.

Wanneer ik mijn telefoon weer aanzet, zie ik een gemiste oproep. Van Judith! Zal ik terugbellen?

Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden