null Beeld

PREMIUM

Maartje en de meisjes – deel 29: ‘That’s me babe’

Maartje is al bij de toiletten als ineens de twijfel toeslaat. En dat is maar goed ook, want Jochem zoekt haar in de drukte. Ze haalt hem over naar huis te gaan, waar hij zijn territorium nog even stevig afbakent. De lieverd.

Als ik de volgende ochtend wakker word, vliegen mijn gedachten direct naar het papiertje met het telefoonnummer.. Jochem ligt nog te slapen. Half uit bed hangend, zoek ik met mijn hand over het stukje vloer waar gisteren mijn jurk op de grond gleed. Een slipje... mmm, .... een sok van Jochem... een stofnestje.... en ja! Een snippertje papier en nog bijna een paper cut te pakken ook. Net wanneer ik het op wil pakken, draait Jochem zich naar me toe en duwt zijn hebben en houwen tegen mijn billen. Heerlijk hoe hij een veilige mannenarm om me heen slaat. ‘Hmm, liefje’ mompelt hij. Ik moffel het briefje in mijn schoen en nestel me in zijn omhelzing.

De opwinding van gisteren ben ik bepaald nog niet vergeten, maar het voelde nogal dubbel allemaal. Waar ben ik toch bang voor? Voel ik me misschien schuldig om de lust? Ik dacht dat dat station toch wel gepasseerd was. Terwijl de flashbacks naar gisteren mijn gedachten vullen, begint er weer iets te tintelen. Ach, als ik echt eerlijk ben, weet ik wel wat me tegenhield. Jochem’s aanwezigheid. Oké, en mijn Calvinistische geweten dat nu eenmaal geprogrammeerd is op braaf, hetero, monogaam en schuld en boete.

Na het ontbijt gaat Jochem even naar de gym om, zoals hij dat zelf zegt, “zijn mannelijkheid bij te houden”. Ik ben zo blij dat hij geen bierbuik heeft. Daarna pikt hij ze weer op bij zijn ouders, dus heb ik even heerlijk het rijk voor mij alleen. Zodra de deur in het slot valt, schiet ik de trap op. In de slaapkamer gris ik het briefje uit mijn schoen. ‘XH’... lees ik. Waar staat dat voor? ‘Xtra Hot’, lach ik en pak de telefoon. ‘Hannah speaking, Is that you cutie?, klinkt het. Van de weeromstuit hang ik meteen weer op. Ze belt direct terug. ‘Eh, Hannah?’, stamel ik. ‘That’s me babe’, doet ze cool. ‘I missed you at the ladiesroom last night.’ ‘Uhm, well, yes, but … uhm, will you come with me to a concert of Crack & Smack next Saturday night?, vraag ik snel, en ik schiet spontaan in de lach om de Nederengelse verbastering. Ik ben dol op de opzwepende muziek van Kraak & Smaak en Jochem heeft dan een avondje buizen gepland met 3 vrienden, voetbal, bier, chips en toeters. De kinderen zullen dus in goede handen zijn.

Oke, cool. I don’t know the guys, but I like you so why not? Let me try to find a sitter for my dog, though. I’ll let you know soon.’

‘Bye!’ roep ik, net iets te snel. En weg is ze. De adem die ik het hele gesprek inhield, blaas ik nu in één keer uit.

Twee uur later zijn Jochem en de kinderen weer terug en maak ik smoothies voor 4. Nog steeds geen bericht van Hannah. Het kost me moeite om mijn volle aandacht bij mijn gezin te houden. Lichtelijk geïrriteerd van het herhaald checken van mijn telefoon, zoek ik mijn toevlucht in het opruimen van vuile sporttassen, het verschonen van alle dekbedden en een weggooi-rondje in iedere kamer. Pas tegen bedtijd licht mijn telefoonscherm weer op. Jochem schreeuwt nog iets tegen Johan Derksen door de tv, dus ik durf meteen te kijken. Zou het Hannah zijn? En als ze ja zegt, wat dan? Natuurlijk vertel ik het Jochem, denkt ze. Deze keer wel.

My dog can stay at my neighbors’ until 00.00 o’clock. XOXO, Cinderella.

De gedachte aan alsnog kronkelen tegen de muur met deze vrouw, maakt dat ook mijn slipje van vandaag plakkerig aanvoelt.

‘Eh, Jochem?’ zeg ik net iets te zacht, ‘volgende week heb jij mannenavond he?’

‘Ja schatje. Kon toch?’

‘Zeker,’ zeg ik, ‘Ik ga dan uit. Met Hannah.’

‘Joe,’ antwoord Jochem. ‘Dat is toch geen strafschop De Jong. Wat geven die Spanjaarden jou te vreten jongen?’

Het is me nog nooit zo goed uitgekomen dat hij geen aandacht voor me heeft.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden