null Beeld

PREMIUM

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt me met grote ogen aan. “Moet ik me zorgen maken?”

Ik steek mijn arm in de zijne en geef hem een kus op zijn wang. “Nee schat, natuurlijk niet. Ik ben gewoon benieuwd hoe het met je gaat. We praten toch vaak over de dagelijkse dingen natuurlijk. Maar goed is goed genoeg he, schatje.”

“Gekkie,” lacht Jochem. “Het gaat goed. En ik vind het lief dat je het vraagt. Ik maak we wel zorgen om de zaak. De omzet loopt terug door corona en ik weet niet wat de plannen zijn van het bestuur. Dat maakt me onrustig. En als ik dan denk aan geld… het sparen voor onze bruiloft… maar weet je, daar wil ik niet over piekeren. Mijn vraag staat. En jouw antwoord ook toch?” Hij kijkt me lief aan. “Al trouwen we pas in 2030.”

Ik bemerk een lichte opluchting bij mezelf door deze tijdkoperij en weet niet wat te zeggen. Een dikke zoen moet ook voldoen, besluit ik.

Zwijgend wandelen we verder.

“Hee maar Jochem,” zeg ik na een tijdje. “Wat nou als die vrouwen geen fase zijn, maar dat ik echt bi ben. Wil je dan ook nog met me trouwen?”

Hij drukt mijn arm stevig in de zijne. “Tuurlijk. Want dat ben jij en ik wil met jou trouwen om jou. Dat weet je toch?”

“Ja, jawel, maar nou ja. Het levert soms ook wel spanning op tussen ons. En dan besluit ik dat het welletjes is met de tweede walletjes, maar dan ontken ik ook een stuk van mezelf. Dus ik weet niet of dat lukt.”

“Liefje. Does rustig. Dat hoeft ook helemaal niet. Ik zie wie je bent en hou van jou om wie je bent. Met of zonder meisje. Zolang je maar eerlijk tegen me bent. Trucjes en leugens vind ik respectloos en daar kan ik niet tegen.” Hij stopt en gaat voor me staan. “Afgesproken?”

“Afgesproken,” glimlach ik. En ik geef hem nog een dikke pakkerd.

Wanneer we thuiskomen is de badkamer ontploft. Blijkbaar hadden die twee kleine lijfjes acht handdoeken nodig om de boel te drogen. De tandpasta ligt in een lange blauwe sliert uitgesmeerd op de wasbak en onder de dekens hoor ik gegiechel. Na allebei een extra fijne knuffel van mama liggen Mats en Nine heerlijk onder zeil.

Terwijl Jochem iets wilds kijkt op Netflix, struin ik een rondje over internet. Ik wil meer bi vrouwen ontmoeten. Niet om te daten, maar gewoon om te weten. En te leren van elkaar. Uren lees ik op zijaanzij.nl en kom ik op Facebook allerlei blogs tegen. Er gaat een wereld voor me open.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden