null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

Maartje en de meisjes – deel 42: “Hmmmm” lach ik verbaasd. “Waar heb ik dit aan te danken?”

Maartje en Judith hebben onverwachts een hele leuke middag op het strand en zelfs Nine ziet dat Judith toch wel een ander soort vriendin voor mama is dan bijvoorbeeld Suus of Liesbeth. En zou ze nu echt met Judith en haar nieuwe verkering Esther mee uit gaan?

Getty Images/iStockphoto

Jochem loopt druk in en uit. Zijn handen als een soort waaiers gestrekt voor zich uit. Inpakken voor de vakantie wil hij alléén doen en hij duldt geen enkel aanbod tot hulp. Na bijna twaalf jaar ken ik hem goed genoeg om te weten dat ik het beste een potje kwartet met de kinderen aan tafel kan spelen, terwijl hij zorgt dat alle zooi in en op de auto geladen wordt. Morgenochtend vertrekken we voor een weekje naar Vlieland. Bij godswonder heb ik voor het eerst in mijn leven eens een vakantie ruim vooruit geboekt en potver, wat ben ik daar nu blij mee. De komende week zitten wij gewoon met onze tenen in het zand, onze billen op het strand en worden we wakker in het gras.

Suus, Dirk en de kinderen staan op dezelfde camping, dus Jochem en ik hoeven ook niet als entertainmentpakket te dienen. Wat een verademing is het ook dat Mats en Nine inmiddels gewoon kunnen zwemmen en groot genoeg zijn om het tot een uur of tien vol te houden ‘s avonds.

“Mag ik van jou in de categorie UITRUSTING de RIJLAARRRRSSSSS?” vraagt Mats aan Nine. “Nee. Heb ik niet,” glundert ze. De twinkel in haar ogen verraadt dat ze ongetwijfeld wel de Cap of het Halster heeft. Dit meisje is werkelijk te zoet om te jokken.

“Mag ik dan, van jou Mats, in de categorie WERKPAARDEN het przewalskipaard?” vraag ik.

“Het wattes? Het Piespussepaard?”

Nine en Mats schateren om nog minstens zes vieze woorden met een P en ondertussen zucht Jochem nog steeds van links naar rechts. Het is bijna vijf uur en ik schenk voor de jongens een sinas in en voor mezelf een wijn. Wanneer ik de fles omhoog steek naar Jochem, schudt hij driftig ja. De lieve schat.

Ik leg de kinderen op bed en lees ze voor de verandering weer een verhaal voor. Zijn ze allang te groot voor natuurlijk, maar het is nog altijd de beste manier om ze echt rustig in slaap te laten zakken. En stiekem vind ik het nog steeds een heerlijk moment. We lezen nu Kruistocht in spijkerboek, een van mijn eigen favorieten van vroeger. Twintig minuten later liggen ze onder zeil en stap ik in de douche. Ook ik ga vroeg slapen vandaag, want morgen willen we al op tijd vertrekken om zeker te zijn dat we de boot naar Vlieland niet missen.

Mijn hele was-en-scheer-rondje is net voltooid wanneer Jochem de badkamerdeur open doet. Zonder een woord kleedt hij zich uit en stapt bij me onder de douche.

“Hmmmm” lach ik verbaasd. “Waar heb ik dit aan te danken?”

“Aan dat het vakantie is,” grijnst Jochem, “en dat je gewoon een ongelofelijk lekker ding bent.”

Al zoenend glibberen onze lijven tegen elkaar. Het grote voordeel van al een eeuwigheid samen zijn is dat je precies van elkaar weet wat je lekker vindt. Zijn ene hand glijdt dus vanzelf naar mijn tepel en de andere tussen mijn benen.

Ik sluit mijn ogen en ga helemaal op in het moment. Jochem doet zijn uiterste best, maar ik weet - ook omdat staand klaarkomen nu eenmaal moeilijk is dan liggend - dat ik een klein beetje mijn hoofd moet gebruiken om de taak te volbrengen.

Ik duw zijn hoofd richting mijn borsten en hij begint ze zachtjes te likken. Mijn fantasie schiet meteen naar Judith en haar zwoele mond. Haar handen, haar zachte blonde haren, haar lijf, ik voel me helemaal in haar opgaan. Ik kronkel met mijn billen tegen de natte tegels aan de muur en sla mijn hand voor mijn mond om geen geluid te maken.

Als ik mijn ogen opendoe tref ik meteen de felle blik van Jochem.

“Hee? Waar ben je nou? Waar zit je met je hoofd?”

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden