null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

Maartje en de meisjes – deel 73: “Een nieuwe match? Nu mag het”

Maartje heeft een gezellige meidenavond georganiseerd met Suus en Liesbeth en denkt na over haar nieuwe leven, zonder Jochem. Ze downloadt zelfs een datingapp...

Getty Images/iStockphoto

“We kijken The Holiday!” roept Suus.

“In maart?!” vraagt Liesbeth verbaasd.

Ze kennen elkaar van mijn verhalen, maar dit is de eerste avond die ze daadwerkelijk met elkaar doorbrengen. En met mij. We hebben filmavond en veel lekkers.

“The Holiday kan altijd,” vindt Suus. “Heerlijk om weer helemaal in de liefde te geloven.”

Lies en ik stemmen toe, want wij kunnen wel wat good vibes gebruiken. Bij de scène in de tent zitten we alledrie te snotteren.

Geen oog dicht

Uiteindelijk kruipt Suus bij mij in bed en logeert Lies op de kamer van Nine. Ik doe geen oog dicht, ook al heb ik de afgelopen jaren genoeg hotels en studentenkamers met Suus gedeeld om ook maar een greintje ongemak te voelen. Het probleem is vooral dat ik mijn hoofd niet stil krijg, ondanks de wijn die vloeide. Ik voel hoe Suus woelt in bed, ik hoor hoe ze een beetje snurkt. Ik moet er nu al aan wennen dat er weer iemand naast me slaapt - zelfs als het niet romantisch is. De masterbedroom is leeg, want dat voelt nu als Jochems kamer. Het is een vreemde situatie, zo bij elkaar.

De volgende ochtend serveer ik zelfgemaakte granola, fruit en Griekse yoghurt. We persen jus en zetten thee.

“Zo dicht ben ik lang niet bij een hotelervaring geweest,” grapt Lies en ik merk hoe erg ik geniet van dit mooie weekend met deze mooie vrouwen.

Datingsite

Tegen 12 uur zijn Lies en Suus allebei vertrokken en heb ik even de tijd voor mezelf. Brak en lui hang ik op de bank. Nu.nl gelezen. Libelle gelezen. Zelfs op Instagram staat: ‘je bent weer helemaal bij.’ Geen idee wanneer de kinderen weer thuis komen. Wat als…?

Ik zoek in de appstore naar lesbische datingsites. HER kom ik tegen. Plop, daar staat ‘ie. Gewoon even rondkijken. Meer niet. Ik heb ook helemaal niks te bieden natuurlijk, maar even loeren kan nooit kwaad.

Ik moet aangeven of ik lesbisch, bi, queer, pan, trans of sapioseksueel ben. De helft moet ik eerst even Googlen. ‘Zeg ik liever niet,’ staat er ook bij als optie, maar dat vind ik slappe hap. Ik houd het op bi. Twee foto’s erbij en swipen maar. Zo’n tekstje over mezelf komt later wel.

Nu mag het

Ik zie stoere vrouwen, knappe vrouwen, bikini vrouwen, hondenvrouwen en niet zo aantrekkelijke vrouwen. Ik kijk naar ogen, naar glimlachen en naar hobby’s als hardlopen en motor rijden. Een tijdje terug neusde ik al eens rond op Tinder, maar dit is hele andere koek. Misschien omdat ik nu een gayplatform binnenstap, maar misschien ook omdat het nu echt mag. Voor een nieuwe match ben ik helemaal beschikbaar. Een nieuwe match kan ook hier thuis komen. Een nieuwe match kan blijven slapen.

Rustig aan Maartje. Eerst kijken. Nee. Nee. Nee. Nee. Brrrr. Nee. Hmmm ja. Ja. Nee. Nee. Nee. Nee. Ja. Nee. Nee.

Druk

“Hoi mam!” klinkt het uit de gang.

“”Hee Mats! Ben je er al?”

“Ja.”

“Hoe was het?”

“Goed.”

“Was het gezellig bij Stijn?”

“Hm.”

“Mats?”

“Jahaaa.”

Ik laat Mats en mijn telefoon maar even voor wat ze zijn en besluit uitgebreid in bad te gaan. Mijn hoofd draait nog steeds op volle toeren. Zal ik straks iets aan het huis laten doen, als Jochem verhuisd is? Misschien de hypotheek een beetje verhogen en de badkamer laten doen? Een nieuwe vloer en de muren in een andere kleur?

AHHHH! Rust!

Beeld: Getty Images

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden