null Beeld

PREMIUM

Maartje en de meisjes – deel 75: “Eerlijk gezegd trek ik het niet om jou te zien verhuizen”

Jochem laat na een weekend met zijn maat Marco nogmaals weten dat uit elkaar gaan wat hem betreft een wel erg rigoureuze stap is. Maartje blijft echter bij haar standpunt en besluit te vluchten naar kantoor. Daar kan ze de concentratie niet vasthouden. Ze binnen de kortste keren weer rond op datingapp HER. En wie komt ze daar tegen?

'Houd 24 april vrij!' appt Suus. 'Ik neem je mee naar NY!'

'New York???' vraag ik verbaasd.

'Hotel New York ja. In Rotterdam. De terrassen zijn dan - hopelijk - weer open, de restaurants en musea ook. Ik neem je mee voor een weekend vol plannen maken en genieten.'

'Je bent de liefste!' stuur ik terug. 'Superveel zin in!'

Kiezen

‘Scheiden doe je niet alleen’, las ik laatst. En zo is het. Ik merk hoe blij ik ben met de steun van vriendinnen zoals Suus, en hoe fijn het is dat ze net wat vaker aan me vragen hoe het gaat. Maar ik zie ook de andere kant. Het verdriet bij mijn ouders, bij de kinderen natuurlijk en ook de worsteling van vrienden. Afgelopen zomer zaten we nog met Suus en Dirk in een tent op Vlieland, maar hoe gaat dat dit jaar? Moeten zij nu kiezen voor Jochem of voor mij? Suus is al langer mijn vriendin, maar inmiddels zijn Jochem en Dirk ook wel echt maten geworden. De kou slaat me weer om het hart als ik daaraan denk.

Laatste weekend samen

Ondertussen proberen Jochem en ik onze aanwezigheid thuis zo goed mogelijk te verdelen. En dus zoveel mogelijk te beperken. 'Weekend van 24 april ben ik met Suus', app ik hem. Zonder Rotterdam erbij, dat komt later wel.

'Week erna kan ik in het huis van die vrienden van Marco en Astrid', antwoordt Jochem. 'Dus dat zou dan ons laatste weekend samen zijn.'

Ineens voelt dit niet meer als een gesprek voor op de app. 'We hebben het er vanavond even over', stuur ik terug.

Een match

Ik zit voor de derde dag deze week op kantoor en ben alweer helemaal gewend aan het buitenshuis werken. En blijkbaar ben ik niet de enige, want het is best druk met aanvragen. In m’n solo lunchpauze (echt even die vacature uitzetten vanmiddag!) slinger ik dating app HER weer aan.

Match! Ha! Judith heeft me ook geliked en zelfs een bericht gestuurd.

‘Niet alleen op het strand of in de supermarkt vind ik je leuk, maar ook online. Prima score, Maartje’ schrijft ze en mijn hart staat in de fik.

‘Juudje!’ typ ik terug. ‘Eén dag niet online en ik mis meteen je bericht.’

‘En ik maar wachten’, grapt ze.

‘Ja sorry ja, ik heb óók een leven’, stuur ik terug.

‘Maak het morgen maar goed met me. Met een picknick. 12 uur op de hei.’ En weg is ze. Offline.

De rest van de middag werk ik als een malle. Ik plaats een vacature voor een collega op alle mogelijke kanalen en akker mijn mailbox door totdat ‘ie helemaal leeg is. Net voordat ik naar huis ga, stuur ik Judith nog snel dat ik de love buns wel meeneem.

Verhuizen

“Laten we vrijdag de 23e een laatste family dinner samen doen”, stel ik voor als Jochem en ik die avond op de bank zitten. Hij uiterst links, ik helemaal op rechts. “Dan heb jij alle tijd om dat weekend je spullen te pakken. Misschien kunnen de kinderen wel even bij je ouders logeren? Een heel afscheidsweekend zie ik niet zitten. En eerlijk gezegd trek ik het ook niet om jou te zien verhuizen.”

Jochem knikt. “Dan maak ik pasta pesto zoals ik dat kan.”

“Heerlijk”, zeg ik. “Zoals jij dat kan.”

Beeld: Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden