null Beeld

Maatregel rondom prinses Irene zorgt voor relletje in woonplaats Doorn

In het Utrechtse Doorn speelt een kleine rel rondom prinses Irene (80). De bewoners zijn het namelijk totaal niet eens met een maatregel die rondom de villa van de prinses is opgelegd.

Voetgangers mogen sinds kort een voetpad, dat pal achter de villa van prinses Irene ligt, niet meer betreden.

Bordje

Het gaat om het Maarnse voetpad: een populair en historisch wandelpad waar wandelaars al jaren over kunnen lopen. Maar nu is de ingang van het pad ineens voorzien van een bordje waar 'Verboden toegang' op staat. De bewoners zijn boos en vinden het niet kunnen dat een openbaar pad zomaar op slot is gedaan.

Veiligheid voor alles

De Doornse burgemeester Frits Naaf laat weten dat het besluit niets met de privacy van de prinses te maken heeft, maar met haar veiligheid. "En daar heb ik een bepaalde verantwoordelijkheid voor", laat hij aan het AD weten.

Meer macht

Doornaren betwijfelen of dat het geval is en hebben het idee dat de prinses meer macht heeft. De vorige eigenaar wilde het pad namelijk ook afsluiten, maar kreeg daar destijds geen toestemming voor van de gemeente. "De gemiddelde persoon krijgt dit niet voor elkaar. Aan de andere kant snap ik ook wel dat ze dit uit veiligheidsoverwegingen wil", vertelt een bewoner.

Ander huis

Een dorpeling heeft inmiddels een verzoek ingediend bij de gemeente om het pad gewoon weer openbaar te maken. "We gunnen de prinses haar rust, maar misschien was het beter geweest een ander huis te kopen", klinkt het in de brief.

Zó noemen de prinsesjes hun grootmoeder prinses Beatrix:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden