null Beeld

Mabel en Beyoncé strijden tegen armoede

Wat hebben prinses Mabel, Meryl Streep, Beyoncé en Lady Gaga met elkaar gemeen? Ze komen alle vier in actie tegen armoede.

Helene van Santen

Vijfendertig beroemde en invloedrijke vrouwen hebben samen een open brief geplaatst in de Britse krant The Guardian. Ze vinden dat vrouwen een centrale rol moeten krijgen bij de internationale strijd tegen armoede en honger in de wereld.

Seksistisch

De beroemde vrouwen roepen wereldleiders op om in de bres te springen voor meisjes die niet naar school kunnen gaan of geen toegang hebben tot gezondheidszorg. "Armoede is seksistisch'', schrijven ze.

Angela Merkel

De brief is gericht aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Nkosazana Dlamini-Zuma, het hoofd van de Afrikaanse Unie. Merkel leidt later dit jaar in Duitsland een top van de G7, de groep van zeven belangrijke industrielanden. De Afrikaanse Unie gaat in de aanloop naar een top van de Verenigde Naties prioriteiten vastleggen voor ontwikkeling en de bestrijding van armoede.

Toespraak

Ook koningin Máxima sprak zich onlangs uit tegen armoede. Op het Mobile World Congress begin deze maand hield ze een toespraak over het belang van mobiel internet en mobiel bankieren in ontwikkelingslanden. Het ontbreken hiervan belemmert de economie, aldus Maxima.

Beeld: Anja van Wijgerden

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden