MAFS-expert Patrick reageert op kritiek Beeld Tom Cornelissen
MAFS-expert Patrick reageert op kritiekBeeld Tom Cornelissen

MAFS-expert Patrick reageert op kritiek: “Mensen die na één date willen afhaken moeten op Tinder gaan”

Dinsdagavond kon bioloog en MAFS-matchmaker Patrick op flinke kritiek rekenen op social media. Kijkers vonden dat hij de knoop eens door moest hakken met kandidaten Paula en Remco. Patrick kijkt daar anders naar.

Chanan FoppenTom Cornelissen

In de aflevering van dinsdag zagen de kijkers van Married at first sight dat kandidaten Remco en Paula nóg een poging deden om hun huwelijk te redden, hoewel op hun huwelijksreis al bleek dat de match niet zo goed is als de experts van tevoren hadden gehoopt. Expert Patrick gaf ze een opdracht om te ontdekken waar het misgaat in hun huwelijk, maar al voor ze met de opdracht waren begonnen, vlogen de verwijten over tafel. Het is duidelijk dat de twee er niet gaan uitkomen en het moet dus maar eens stoppen, vinden de kijkers. ‘Alsof je aan een dood paard trekt. Snap niet dat die Patrick blijft pushen om door te gaan’, schrijft iemand op Twitter.

‘MAFS’-expert Patrick over kritiek

Patrick houdt de reacties op Twitter goed in de gaten en wil zijn keuzes in het programma graag nog even toelichten. Hij schrijft: ‘We spreken altijd over een experiment waarin we commitment verwachten naar de ander en het programma van begin tot eind. Daar spreek ik ze op aan. In het experiment trekken we niet aan een dood paard, maar willen we dat mensen ook hun eigen valkuilen ontdekken en daar zijn Remco en Paula mee bezig. Dat is geen leuk proces, maar wel onderdeel. En dat weet iedereen vanaf het begin.’ Hij is dan ook duidelijk over kandidaten die er niet alles aan willen doen om een match te laten slagen: ‘Mensen die na één date willen afhaken zonder commitment moeten op Tinder gaan en niet meedoen aan MAFS.’

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden