Arjan en Maurice in 'Married at first sight' Beeld Nander de Wijk / NT Visuals
Arjan en Maurice in 'Married at first sight'Beeld Nander de Wijk / NT Visuals

‘MAFS’-kijkers zijn boos op Arjan: “Je moet je diep schamen”

Het was gelijk al duidelijk dat Arjan een relatie met Maurice niet zag zitten, maar de kijkers van Married at first sight hadden niet verwacht dat hij het lef had het huwelijk via een brief te verbreken.

Demi SchoenmakersNander de Wijk / NT Visuals

De kijkers hebben op Twitter dan ook geen goed woord over. “Arjan moet zich diep en diep schamen.”

Geen romantische huwelijksnacht

Dat Arjan twijfelde aan zijn match met Maurice werd gelijk aan het begin al duidelijk. Tijdens de openingsdans voelde hij zich onwijs ongemakkelijk, waardoor hij helemaal blokkeerde. Ook tijdens de huwelijksnacht werd pijnlijk duidelijk dat Arjan het niet zag zitten. Maurice glunderde toen hij de luxe hotelkamer binnenkwam, terwijl Arjan totaal niet onder de indruk was. “Ik zie geen whirlpool, ik zie geen groot zwembad”, zei hij.

Alleen op huwelijksreis

Terwijl Maurice in z’n eentje op huwelijksreis naar Porto ging, bleef Arjan thuis. Hij twijfelde te veel over zijn match. Hij had meerdere paniekaanvallen gehad en voelde ‘nul komma nul’ aantrekkingskracht.

Maurice liep alleen door de straten van Porto, in de hoop dat Arjan hem na paar dagen rust zou volgen. Vol goede moed schoof Maurice aan tafel in een restaurant, dat gedekt was voor twee personen. “Ik sta er echt heel open in. En ik hoop dat ik het met hem kan vervolgen, vooral deze reis, maar ook nog daarna, om nog steeds te onderzoeken wat voor toekomst er nog in zit”, zei Maurice.

Geen fysieke aantrekkingskracht

Uiteindelijk kwam de ober aan met enkel een brief. Maurice wist meteen hoe laat het was. “Ik krijg geen brief waarin staat: ‘Ik sta om het hoekje’. Ik wist toen genoeg. Arjan is niet hier.” Hij las de brief hardop voor: “Ik vond je meer een broer van mij, of een familielid. De wetenschap, hoe zorgvuldig ook, kan niet de fysieke aantrekkingskracht regelen. Voor mij zit een relatie er niet in. Om dit verder te onderzoeken is ook niet nodig.”

Maurice hield zich groot, maar eenmaal op de hotelkamer rolden de tranen over zijn wangen toen hij z’n beste vriendin belde. “Mijn ouders zijn hobbels overgegaan om hiertoe te komen, die mensen zetten zich met 200% in, met de juiste intentie. En dan flikt hij verdomme dit”, snikte hij.

Ongelofelijk laf

Kijkers leven massaal mee met Maurice. Ze vinden het heel zielig dat hij is gekoppeld aan Arjan. Dit verdient hij niet, schrijven ze. Ze gunnen hem zoveel beter. “Maurice is een lot uit de loterij. Je verdient al het goeds”, klinkt het verder.

Daarom zijn veel kijkers dan ook erg boos op Arjan. Ze nemen het hem kwalijk dat hij niet eens de ballen had om naar Porto te gaan om alles face-to-face uit te leggen. “Arjan, wat ben je toch een ongelofelijk laffe kerel om Maurice zo publiekelijk te vernederen”, schrijft een kijker. Een ander reageert met: “Arjan, ik hoop dat de woorden die Maurice heeft geuit en het verdriet dat hij aan heel Nederland heeft durven laten zien, je doen beseffen dat die brief van jou niet correct was.”

Spoiler-alert

Let op: hierna volgen spoilers van de aflevering van Married at first sight van volgende week.

De kijkers van het programma gunnen Maurice duidelijk een nieuwe leuke man en die kans krijgt hij ook. In de aflevering van volgende week - die al te zien is op Videoland - maken de experts Arjan duidelijk dat ook zij vinden dat hij het experiment geen eerlijke kans heeft gegeven. Daarnaast hebben ze goed nieuws voor Maurice.

Bron: Married at first sight, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden