null Beeld

Makreel gemarineerd in sinaasappel

Heb je geen idee meer wat je moet koken? Dan heeft chef-kok Alain Ducasse de oplossing. Hij heeft onlangs een kookboek uitgegeven vol met gerechten met natuurlijke ingrediënten. Het boek heet ‘Puur Natuur’ en bevat recepten voor zowel speciale gelegenheden als voor het dagelijks leven. Eén van die recepten is deze lekkere in sinaasappel gemarineerde makreel.

AnneVervoort


Wat?

(4 personen)

2 makrelen van 400 g

2 sinaasappelen zonder waslaag

4 kleine witte uien

4 minivenkelknollen

1 tl korianderzaad

scheut olijfolie

1 tl grof gemalen peper

12 korianderblaadjes

Hoe?

Haal 2 makrelen van 400 g leeg, fileer ze en verwijder alle graatjes (of vraag de visboer dit voor u te doen). Leg de filets in een schaal. Was 2 sinaasappelen zonder waslaag en schil 1 ervan. Snijd de schillen in fijne reepjes (julienne) en doe ze in kokend water, giet ze meteen af en laat ze uitlekken. Dompel ze in koud water. Herhaal deze procedure tweemaal, zodat de schilletjes niet bitter meer zijn.

Pers beide sinaasappelen uit en zet het sap opzij. Pel 4 kleine witte uien en maak 4 minivenkelknollen schoon; snijd ze fijn.

Hak 1 theelepel korianderzaad fijn. Verhit een pan met 1 scheut olijfolie en schep ui en venkel er 1 minuut in om. Strooi er een beetje zout over en voeg het gehakte korianderzaad en 1 theelepel grof gemalen peper toe. Giet het sinaasappelsap in de pan en laat het al roerend 5 minuten pruttelen. Giet de inhoud van de pan over de makreelfilets.

Dek de schaal meteen af met plasticfolie zodat de marinade niet te snel afkoelt. Laat de makreel gedurende 1 uur op kamertemperatuur afkoelen. Hak 12 korianderblaadjes fijn. Strooi ze met de gekonfijte sinaasappelschilletjes over de makreel en serveer de vis in de schaal.

Probeer ook eens deze recepten uit ‘Puur Natuur’

Stoofpot van voorjaars- en zomergroenten

Rabarbertaart

Benieuwd wat voor lekkere recepten er nog meer in Puur Natuur staan? Bestel het boek voor €29,95 bij Fontaine Uitgevers ISBN 9789077902110

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden